De mooiste zwemplekken in de Nederlandse natuur

Lifestyle door Maj

Voor mooie zwemplekken en natuur, hoef je Nederland zeker niet uit. Als het zonnetje doorkomt en de temperaturen stijgen kan je namelijk heerlijk zwemmen in deze prachtige meren en plassen. Neem een verkoelende duik in het prachtige water en rust lekker uit aan de kant met een boekje in je hand. Een prima alternatief als je niet dicht bij het strand woont! Wij zetten de mooiste zwemplekken in de Nederlandse natuur voor je op een rij. Heerlijk genieten!

1. Henschotermeer in Utrecht

Dit prachtige meer ligt in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Het wordt omringd door een mooi wit zandstrand, waar je zeker even helemaal tot rust kunt komen. Er staan gezellige ijskarren, waar je een verkoelend ijsje of drankje kan halen en als de avond valt kun je naar het strandhuis voor een borrel!

2. Leggelderveld in Drenthe

Midden in de natuur vind je dit mooie zwemplas. Het water heeft een blauwgroene kleur, doordat er mineraalrijk zand op de bodem ligt. Echt een sprookje om te gaan zwemmen!

3. Grevelingenmeer in Zeeland

In Zeeland tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland ligt het Grevelingenmeer. Dit is het grootste zoutwatermeer van, jawel, Europa! Mega helder water en perfect voor mensen die aan watersport doen.

4. Duinmeertje van Hee in Terschelling

Duinmeertje van Hee ligt op het Waddeneiland Terschelling. Hier kun je genieten van de mooie omgeving en afkoelen in het lekkere water. In de buurt zit een camping / bungalowpark, dus wellicht komt de naam je bekend voor. Echt een aanrader als je op dit Waddeneiland bent.

5. Marineterrein in Noord-Holland

Een populaire hotspot onder de Amsterdammers: het Marineterrein in Noord-Holland. Dichtbij Amsterdam Centraal, dus een super fijne en bereikbare locatie en een mooie zwemplek om je in de zomer te vertoeven. Handdoekje mee, zwemkleding aan, hapjes, drankjes mee en gaan! Heerlijk toch op een zomerse zaterdagmiddag? Wij zijn fan!

6. Zandenplas in Nunspeet

Een favoriet die echt niet mag ontbreken in deze lijst is het Zandenplas in Nunspeet. Verscholen tussen de bossen op de Veluwe ligt deze parel, omringd door een prachtig natuurgebied. Oh en neem je barbecuemee, want dat is hier dus toegestaan! Super gezellig met een groepje vrienden en vriendinnen in de zomer. Daarnaast ook de perfecte plek om uit te rusten na een verre wandeling. Zeker een bezoekje waar dus als je in Gelderland bent.

7. IJzeren Man in Vught

Bij de IJzeren Man in Vught ligt een eilandje waar je naartoe kan zwemmen. Het water is daarnaast super schoon en lekker om in te zwemmen. Eén nadeel in tegenstelling tot de andere plekken; je moet hier betalen om te mogen zwemmen, maar vandaar dat het er ook erg schoon is. O ja niet te vergeten, er zijn twee duikplanken! Yeey.