Zo word jij de frituurkoning(in) van de zomer

Food door Djamila

De zomer staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor buitenactiviteiten, feestjes en partijen. Dit is echter niet compleet zonder lekker eten! Eén van de beste manieren om de zomer te vieren is met een overheerlijke barbecue. Heerlijk genieten van de zon terwijl je je tanden zet in een sappige burger! Een apparaat wat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om zomerse feestjes vol hapjes is de professionele friteuse. Geloof ons, met een goede friteuse word jij de koning(in) van de zomer!

De friteuse

Wanneer we denken aan een friteuse, denken we vaak direct aan de snackbar. Maar de friteuse kan meer dan alleen friet bakken! Het apparaat is perfect voor het bereiden van een groot scala aan lekkernijen, zoals frikandellen, uienringen, calamari, loempia’s, kipnuggets en kroepoek. Met een professionele friteuse kun je in één keer grote hoeveelheden aan eten bereiden. Super handig wanneer je vrienden en familie langskomen!

Friteuse vs. BBQ

Ja, barbecueën is leuk en lekker, maar frituren kent een aantal voordelen. Ten eerste is een friteuse een stuk efficiënter en sneller. Tijdens het barbecueën moet je vaak lang wachten tot het vlees gaar is, terwijl je met een friteuse binnen enkele minuten heerlijke snacks kunt serveren. Daarnaast heb je met een friteuse geen last van rookontwikkeling, waardoor je het apparaat ook binnen kunt gebruiken. Erg handig wanneer het weer niet meezit, wat in ons koude kikkerlandje vaak voorkomt.

De beste friteuse 

Fijn toch, die friteuse? Hoe kies jij nou de beste frituur voor een zomers feestje? Je kunt letten op de volgende factoren. Ten eerste dien je een keuze te maken over het formaat van de friteuse. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid mensen die je voedt. Houdt rekening met hoeveel mensen je gemiddeld uitnodigt op een feestje, maar ook met je gezin. Je wil geen friteuse kopen die te groot is voor alledaags gebruik. Naast de grootte is het belangrijk om te kijken naar het vermogen en de temperatuurregeling. Ook wil je letten op functies zoals een timer en een afvoer voor overtollig vet. In de winkel of online kun je honderden friteuses met elkaar vergelijken om erachter te komen welke het beste bij jou past.

 

Met een professionele friteuse in huis word jij de koning(in) van de zomer. Jouw feest is pas compleet wanneer de snacks worden geserveerd. Of je nu binnen of buiten bakt, met een friteuse kun je je vrienden en familie snel en gemakkelijk van heerlijk eten voorzien. Waar wacht je nog op? Maak van de zomer een onvergetelijke tijd!