Nail art voor beginners: alles wat je wil weten

Beauty & Mode door Zora

Houd jij van creatieve nagels, maar ben jij een noob wanneer het op nail art aankomt? Je hoeft niet gelijk complete nail art tools aan te schaffen om te beginnen met experimenteren. Wij geven je starters tips en vertellen je hoe jij tools zelf kan maken.

Beginnen met nail art

Voordat jij kan beginnen met het maken van prachtige kunst op jouw nagels, is het belangrijk dat jij op de hoogte bent van de volgende tips:

  • Maak je nagels altijd eerst schoon met nagellakremover en een wattenbol. Was daarna je handen en maak ze goed droog.
  • Je begint met het aanbrengen van een basecoat om jouw nagels te beschermen en om ervoor te zorgen dat de nail art goed en lang blijft zitten.
  • Je eindigt jouw ontwerp door een topcoat aan te brengen om jouw nail art veilig te houden en het een gladde finish te geven.
  • Warm jouw nagellak voor het aanbrengen even op door het in jouw broekzak te stoppen. Op deze manier voorkom jij luchtbelletjes in jouw design.
  • Houd altijd wattenstaafjes en nagellakremover in de buurt om foutjes snel te kunnen corrigeren.
  • Laat de allereerste kleur nagellak die jij aanbrengt goed drogen, dit duurt ongeveer 30 minuten.

Nail art tools zelf maken

Je hoeft niet gelijk een nail art kit aan te schaffen om te kunnen experimenteren met nail art. Je kunt voorwerpen die jij rond het huis hebt liggen gebruiken. om eenvoudige designs na te bootsen.

Plakband als striping tape

Liefhebbers en professionals gebruiken speciale striping tape of sjablonen om bijvoorbeeld een Franse manicure te maken. Als beginner kun je experimenten met plakband en schilderstape.

DIY een dotting tool

Een dotting tool wordt gebruikt om stippen aan te brengen, ze bestaan in verschillende formaten. Gebruik thuis een cocktailprikker, potlood, tandenstoker of een botte potlood om hetzelfde effect te creëren. Tip! Maak jouw DIY-tool goed schoon met nagellakremover na het aanbrengen van een aantal stippen.

Nail art penseel zelf maken

Met een nail art penseel kun jij ingewikkeldere designs maken. Maak er zelf eentje door een nagellak penseel te gebruiken (van een oud potje) en deze te knippen tot de gewenste dikte. Dit kan je ook doen met een schone verfpenseel die nog zachte haren heeft: knip overtollige haren af aan de zijkant en zorg dat ze niet langer zijn dan zes millimeter om precies te werk te kunnen gaan.

Sponsjes en huishoudfolie

Verfrommel huishoudfolie en knip stukjes af van een oude afwas- of make-up spons om mooie effecten te maken op jouw nagels.

Handige nail art producten