Zo blijft je haar de hele dag goed in model zitten

Beauty & Mode door Esra

Je herkent het misschien wel: je staat voor je gevoel uren voor de spiegel om je haren perfect in model te brengen. Aangekomen bij het feestje of een andere gelegenheid is het model er binnen no-time alweer uit... Super irritant! Op zoek naar de beste tips waardoor je haar perfect in model blijft zitten de hele dag? Stop dan met zoeken, want je vindt ze hier.

Knip het in model

Het hele proces begint al in de kappersstoel. Het is belangrijk dat jouw kapsel in het goede model wordt geknipt. Vind een goede kapper, laat je door deze kapper adviseren en kom samen tot een kapsel dat bij jou past en staat.

Haal de tools in huis

Voordat je thuis start met je haar in model brengen, is het belangrijk dat je de juiste tools in huis hebt. Denk aan de juiste föhn, een fijne borstel, goedwerkende stylings- en verzorgingsproducten voor je haar en eventueel een goede krultang of stijltang.

Föhn het op de juiste manier

Hoewel het natuurlijk per persoon verschilt, is het erg gebruikelijk om je haar in model te brengen met een föhn. Na het douchen maak je je haren handdoekdroog, waarna je het voorzichtig uitkamt met een borstel. Breng vervolgens de stylingsproducten aan, zoals heat protection spray. De volgende stap: sta voorovergebogen en föhn je haren op de kop. Voelt je haar bijna droog aan? Sta dan weer rechtop, doe je haar in een scheiding en föhn het helemaal droog. Tip: rol je lokken in een borstel en zet daar de föhn op.

Volumepoeder en haarlak

Om dun haar in model te brengen, is volumepoeder je beste vriend. Doe er na het föhnen een beetje van in je haren en voilà: je haar krijgt direct extra volume. Ook haarlak is een handig middel om je haar voor een lange tijd in model te houden.

Handige haarproducten voor de 'niet-was-dagen'

Ook op de dagen dat jij je haren niet wast, wil je vast en zeker dat jouw kapsel er helemaal on fleek uit ziet. Daarom hebben wij ook daarvoor een aantal tips:

  • Bij een kort kapsel is wax de ideale oplossing om je haar lang in model te houden.
  • Volumespray is erg handig voor langer haar dat niét snel vet wordt. Volumepoeder daarentegen, is juist handig voor langer haar dat wél snel vet wordt.
  • Droogshampoo is een slimme oplossing voor wanneer je je vette haren even wil ‘verstoppen’. Hoewel je er niet te vaak gebruik van moet maken, zorgt het daarnaast ook voor een stuggere structuur, waardoor het makkelijker in model te brengen is.

Lees ook: Zo bescherm je jouw haar tijdens de regen, storm en kou

Tips voor het krullen van je haar

Ben jij van plan om je haar te krullen? Doe dan tijdens het douchen geen conditioner in je haar. Mogelijk verzwaard conditioner je haar, waardoor de krullen sneller uitzakken. Daarnaast is het slim om voor het krullen een verstevigende mousse in je haar te aan te brengen, dit maakt je haar stugger.

Wil jij ook de volgende dag nog genieten van jouw gekrulde haar? Er zijn meerdere manieren om daarvoor te zorgen:

  • Doe voor het slapen een losse knot of staart boven op je hoofd en spray een beetje extra haarlak in. Maak hiervoor gebruik van een Invisibobble elastiekje;
  • Of knip een stuk van een panty af en draag dit als een haarnetje over je hoofd.

Tips voor het stijlen van je haar

Als jij van plan bent om je haar te gaan stijlen, dan is het juist slim om wél een conditioner of masker te gebruiken tijdens het douchen. Gebruik daarnaast, ter bescherming tegen statisch en pluizig haar, een serum of leave-in conditioner na het douchen.

Ook voor gestijld haar zijn er meerdere tips om het er ook de volgende dag nog goed uit te laten zien:

  • Spray een beetje haarlak op je borstel en borstel je haar daar goed mee door;
  • Maak je haar lichtjes vast in een staart met een Invisibobble elastiekje;
  • Of wikkel je haar in een satijnen sjaal en zet dit vast op je hoofd.
Bron: Hairextensionsvoordeel.nl en Haarspullen.nl Beeld: Unsplash