Je haar sneller laten groeien, zo doe je dat

Beauty & Mode door Zora

Wil jij mooie lange lokken hebben en ervoor zorgen dat jouw haar sneller groeit? Dan is het alle belangrijkste dat dat jij jouw manen gezond en sterk houdt. Wij leggen aan je uit hoe jij het beste voor je haren zorgt aan de hand van de volgende zeven tips!

1. Puntjes laten knippen

Door regelmatig jouw gespleten puntjes te trimmen, voorkom je dat de rest van jouw haar wordt beschadigd. Op deze manier is jouw haar gezonder en groeit het sneller. Ongeveer elke 3 maand een bezoekje aan de kapper is voldoende!

2. Haar niet te vaak wassen

Jouw haar maakt natuurlijke oliën aan die goed zijn voor jouw haren. Wanneer jij je haar te vaak wast, kan dit ervoor zorgen dat jouw haar te droog wordt en dus niet gezond is waardoor het minder snel groeit. Twee à drie keer per week jouw haar wassen met shampoo en conditioner is voldoende. Tip! Gebruik zo min mogelijk haarstylingsproducten zodat jouw haren langer schoon blijven.

3. Hydratatie

Haar dat goed gehydrateerd is, is gezonder en groeit sneller. Jouw manen hydrateren doe je van binnen en van buiten. Met andere woorden: drink genoeg water en verzorg je haren één keer per week met een haarmasker.

4. Haar beschermen tegen hitte

Bescherm jouw haar zo goed mogelijk tegen hitte. Vermijd stylingtools en bescherm je haren tegen de zon met een speciale zonnebrandspray voor jouw lokken of door een sjaaltje of hoedje te dragen.

5. Kussensloop van zijde

Haar is heel erg breekbaar. Wanneer jij slaapt met los haar, wrijven jouw lokken tegen een stroeve kussensloop waardoor het gaat afbreekt. Slaap altijd met je haar vast en schaf een kussensloop van zijde aan.

6. Nat haar beschermen

Jouw haar is het meest breekbaar wanneer het nat is. Kam jouw haren voordat jij je manen gaat wassen zodat jij minder klittem hoeft te verwijderen na het wassen. Rond jouw douchebeurt altijd af met koud water, zodat jouw haarschubben weer dicht gaan en gebruik een speciale handoek voor je haren.

7. De juiste elastiekjes gebruiken

Elastiekjes met een "ijzertje" zijn een absolute no-go. Jouw lokken breken sneller doordat ze vast komen te zitten in het stukje ijzer. Kies het liefste voor een scrunchie wanneer jij jouw mannen vast wil dragen. Een scrunchie van zijde is nog beter!

Handige haarverzorgingsproducten