5 creatieve hobby’s die je gewoon thuis kan uitvoeren

Hobby door Chloe

Houd jij ervan om lekker creatief bezig te zijn? Dan is een creatieve hobby om lekker thuis uit te voeren natuurlijk heerlijk. Even lekker je hoofd leegmaken na je werk of een fijne bezigheid op de zondagmiddag: er is genoeg te doen. De leukste creatieve hobby's vind je hier.

Miniatuurhuisjes

Je ziet ze steeds vaker: miniatuurhuisjes. Voor deze hobby heb je wel wat geduld nodig, want er gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Je maakt namelijk alles helemaal zelf. Van plantenpotjes verven tot lampjes in elkaar zetten: het is allemaal nodig om tot een geweldig eindresultaat te komen. 

Schilderen

Wie weet schuilt er in jou wel een echt schildertalent. Deze hobby kan je heel gemakkelijk thuis uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt is een schilderdoek, verf en kwasten. Bij deze hobby geldt: oefening baart kunst. Je zal dus met de tijd merken dat je steeds beter wordt. 

Kleuren

De laatste keer dat je hebt gekleurd was misschien op de basisschool, maar ook op een latere leeftijd kan het nog een hele leuke bezigheid zijn. Je hebt tegenwoordig namelijk ook genoeg kleurboeken voor volwassenen. 

Diamond painting

Heb jij al eens gehoord van diamond painting? Met behulp van hele kleine diamantjes maak je zo een prachtig kunstwerk. Deze hobby is overgewaaid uit China en inmiddels echt een hit in Nederland. 

Schrijven

Ook schrijven is natuurlijk een hele creatieve hobby. Zo kan je gedichten schrijven, korte verhalen of misschien wil je je verhalen zelfs wel delen op een blog. Een heerlijke hobby om even je gedachten te verzetten.