Zo maak je zelf je eigen pindakaas!
Pindakaas liefhebbers opgelet! Ben jij ook zo dol op een heerlijke boterham met pindakaas? Of bak je graag de lekkerste creaties met pindakaas? Als je niet van zoet houdt kun je ook de lekkerste hartige gerechten met pindakaas bereiden, zo kun je van pindakaas ook heel makkelijk je eigen satésaus maken! Maar omdat er bij ons wekelijks wel meerdere potjes door heen gaan, vonden wij het wel leuk om eens zelf onze eigen pindakaas te maken. Het leuke is, dat het super makkelijk is! Lees snel verder voor het recept zodat je er thuis ook mee aan de slag kan!
Wat heb je nodig?
- Een keukenmachine/blender
- 500 gram ongezouten (geroosterde) pinda’s
- Snufje zeezout
- Eventueel een beetje olie
Zo maak je het
- Als je pinda’s nog niet zijn geroosterd, kun je ze zelf even 15 minuten in de oven roosteren op 180 graden.
- Doe de pinda’s beetje bij beetje in je blender of keukenmachine. Niet allemaal tegelijk, want dan krijgt je keukenmachine het niet voor elkaar om alles te mixen.
- De pinda’s bevatten zelf veel olie, dus het zal al een beetje smeuïg worden. Mag het voor jou wat smeuiger, voeg dan een beetje olie toe.
- Voeg voor extra smaak een snufje zeezout toe.
En voila, je pindakaas is klaar! Bewaar de pindakaas in een leuk potje en smeer het op je brood! Of doe er mee wat je er altijd mee doet, met pindakaas kun je natuurlijk alle kanten op!