DIY: zo maak je eenvoudig een tijdschrifthouder

Life Hacks door Michelle

Er zijn talloze tijdschrifthouders te koop in de winkels en online. Als je liever de handen uit de mouwen steekt kun je het natuurlijk net zo goed zelf maken! In dit artikel leggen wij je uit hoe je onderstaande tijdschrifthouder heel eenvoudig zelf kunt maken.

Doe het zelf tijdschrifthouder

Voordat we gaan beginnen hebben wij een kleine checklist: houten latten, schroeven, houtlijm, potlood, een priem, zaag, boormachine en een waterpas. You are good to go! ;)

En nu, aan de slag!

Allereerst moeten we natuurlijk beginnen met het op maat zagen van de houtplanken. Onderstaand zie je de afmetingen die gebruikt zijn maar voel je vrij om dit aan te passen wanneer je de houder groter of kleiner wilt. Zorg er wel voor dat de maten in proportie blijven. Bij dit voorbeeld zijn de volgende afmetingen gebruikt: plank onder 70 cm,  plank achter 67,5 cm, zijkanten plank 24 cm.

Naast bovenstaande planken heb je er ook nog eentje nodig aan de voorkant. oordat deze plank schuin is, is het van tevoren lastig te bepalen wat de exacte afmetingen moeten zijn. Daarom kun je beter eerst de basis van het rek in elkaar zetten en daarna de schuine plank aftekenen en op maat zagen. Zo weet je in ieder geval zeker dat hij goed past en voorkom je hout verspilling.

Nadat je de planken op maat hebt gezaagd kun je ze aan elkaar bevestigen. Dit kun je het beste doen door de planken haaks op elkaar te zetten en dit te bevestigen met houtlijm. Als dit voldoende is opgedroogd gebruik je de schroeven om het geheel stevig aan elkaar vast te zetten. Let er hierbij op dat je geen schroeven gebruikt die te dik zijn, want dan kan het hout gaan barsten.

Voor welke look ga je?

Natuurlijk kun je de houder zo laten, maar je kunt er ook voor kiezen hem een mooie kleur te geven of er zelfs behang bij te gebruiken! Ook wanneer je liever de schroeven niet ziet aan de buitenkant is dit een goed idee. Door het hout licht op te schuren en eventueel de plekken van de schroeven op te vullen met een vulmiddel, ben je al goed op weg. Daarna kun je ervoor kiezen het rek een mooie tint te geven.

Tijdschrifthouder ophangen

Vind je het lastig om iets recht op te hangen aan de muur? Dan kun je ervoor kiezen een waterpas of kruislijnlaser te gebruiken. Wanneer je een laser gebruikt zie je een mooie, rechte lijn op de muur zodat je precies weet waar jij de tijdschrifthouder op moet hangen. Kies een mooie plek uit waar de houder goed zichtbaar is. Nu ben je klaar om jouw tijdschriften een leuke plek te geven!

Nu kan je niet alleen je kleding netjes opruimen, maar ook al jouw magazines en dergelijke!

Favorieten van Welke: