Zo creëer jij een mooie zithoek

Wonen door Michelle

Een leuke zithoek maken kan soms lastig zijn. Je wilt natuurlijk een gezellige en fijne sfeer hebben wanneer je weer thuiskomt. Of het nou gaat over een kleine zithoek is huis, of over je woonkamer. Voor tips en nieuwe inspiraties ben je hier op het juiste adres.

Een likje verf

Heb je veel wit in huis? Overweeg dan om één muur in je woonkamer een kleurtje te geven. Dit kan al een groot verschil maken, waardoor je woonkamer een stuk gezelliger kan ogen. Denk aan kleuren als: paars, geel, rood en groen. Om een rustige sfeer te creëren kan jij je woonaccessoires in eenzelfde kleur doen.

Natuurlijke materialen

Bloemen, rieten opbergmanden en decoratie gemaakt van hout zorgen meteen voor een gezellige sfeer in je woonkamer. Ook doet een kleed wonderen voor een knusse zithoek. De natuurlijke materialen zijn duurzaam en zien er bijna altijd erg gezellig uit.

Plaats een vloerkleed

Een kille uitstraling verdwijnt meteen door een kleed te plaatsen. Een kleed kan zorgen voor extra warme voeten en is lekker meestal zacht. Ook is het voor kinderen fijn om op te kruipen en spelen. Mocht je een openhaard hebben in je woonkamer, leg hier dan een lekker zacht kleed voor, zo kun je lekker dicht bij de haard zitten. Dat is toch gezellig?

Kussens en een plaid

De hoekbank wordt nog completer door een paar leuke kussens en een mooi plaid waar je in de winter lekker onder kunt kruipen met een kopje thee. Gebruik je de deken niet kun je het neerleggen op de bank als stijlvolle decoratie. Was de kleur van de plaid aan op de kleur van de rest van het interieur.

 

Vermijd lege hoeken

Het kan vaak wat kil overkomen als je een lege hoek hebt in je zitkamer. Om dit te voorkomen kan je bijvoorbeeld een hoekbank of een mooie fauteuil met een rechte bank neerzetten. Maar natuurlijk is het ook een oplossing om de ruimtes te vullen met een mooie poef, lamp of plant.

Verlichting

Fel licht is niet erg sfeervol, daarom is het gezelliger om een dimmer aan te sluiten. Let er wel op dat het niet bij iedere lamp mogelijk is om deze te dimmen. Op de verpakking is te lezen of de lampen in jouw zithoek geschrikt zijn voor een dimmer.

Neem een hoekbank

Een hoekbank is enorm handig. Met een hoekbank krijg je genoeg ruimte om met een gezin of een groep vrienden/vriendinnen te zitten. Maar het belangrijkst dat je hiermee een knusse zithoek kunt creëren. Gebruik een deel van de bank als scheiding tussen de zithoek en de andere ruimtes. Hierdoor ontstaat er een gezellige en overzichtelijke kamerverdeling. Wij zijn erg benieuwd naar jullie nieuwe creaties!

Favorieten van Welke: