Zo design jij je eigen koffie-en theekopjes

Hobby door Michelle

Heb jij nog genoeg oude, saaie koffiekopjes in de kast staan waar je niets mee doet? Kies er dan eens voor deze zelf te designen! Dit is helemaal niet moeilijk en daarnaast zijn er verschillende manieren om je koffiekopjes een mooie make-over te geven. Wij laten je in dit artikel zien hoe jij je eigen mokjes, kopjes en schoteltjes kan ontwerpen!

Eigen servies ontwerpen

 • Witte koffie/thee kopjes
 • Porseleinverf
 • Alcohol
 • Een kwast
 • Tape

Hoe maak je zelf porseleinen kopjes?

 1. Plak allereerst de bovenste rand van het kopje af met schilderstape. Dit zorgt ervoor dat er geen verf op de rand komt, maar ook dat er geen verf in het kopje terechtkomt. Wil je dit niet afplakken, dan hoeft dat uiteraard niet.
 2. Doe de porseleinverf in een klein bakje of potje. Je kan één kleur gebruiken, maar ook meerdere kleuren. Het is maar net wat jij mooi vindt. Ook de alcohol doe je in een klein bakje of potje, deze heb je namelijk nodig bij de verf.
 3. Doop de kwast eerst in de verf en daarna in de alcohol. Vervolgens begin je bovenaan je koffiekopje en strijkt de kwast losjes van links naar rechts. Herhaal dit totdat je alles hebt gedaan. Je kan ook afwisselen met een andere kleur, dit kan gewoon over de eerste kleur heen voor een speels effect.
 4. Zorg er daarnaast voor dat je regelmatig met de verf blijft stippen op plekken waar je al bent geweest; zo creëer je mooie marmereffecten.
 5. Wanneer je helemaal tevreden bent over het kopje haal je de tape eraf en maakt, indien nodig, de rand schoon.
 6. Zet nu het kopje in een voorverwarmde oven van 150 graden, voor 35 minuten. Nadat het kopje in de oven is geweest is de verf in het kopje getrokken, en is het kopje vaatwasmachinebestendig.

Favoriete items van Welke: