Zelf droogbloemen maken: Zo doe je het!

Wonen door Michelle

Droogbloemen: je ziet ze overal op het moment. Wij snappen wel waarom, want ze zijn de ideale decoratie. Ze zien er supermooi uit, hebben iets speciaals en ze blijven ook nog eens heel lang goed. Een boeketje verse bloemen is natuurlijk prachtig, maar blijft meestal maar een week goed. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn nog steeds dol op verse bloemen! Maar met deze manier kunnen we veel langer van de verse bloemen die we kopen genieten. Als je in de winkel droogbloemen koopt, zijn ze vaak alsnog best duur. Gelukkig kun je heel makkelijk zelf droogbloemen maken! Lees snel verder hoe je dit doet.

Wat heb je nodig?

 

-Bloemen

-Touw

-Een schaar

-Stok of kledinghanger

 

Aan de slag

 

Stap 1: Bereid de bloemen voor door de bladeren te verwijderen. Je hoeft ze niet allemaal te verwijderen, als je de balderen mooi vindt staan kun je ze aan de stengel laten. Deze zullen net als de bloemen gedroogd worden.

 

Stap 2: Verdeel de bloemen in verschillende bosjes en knoop deze met een touwtje aan elkaar vast. Als de stengels te lang zijn, kun je ze nog wat korter knippen.

 

Stap 3: Bind de kleine bosjes bloemen met een touw vast aan een stok, kledingrek of kledinghanger. Wat je ook gebruikt, zorg ervoor dat het sterk genoeg is om een tijd lang bloemen te tillen.

 

Stap 4: Laat de bloemen nu 3 tot 4 weken drogen. Zodra je de bloemen ophangt gaat de rest eigenlijk vanzelf. Als het goed is zijn ze na 3 tot 4 weken compleet uitgedroogd. Om ze daarna mooi te houden kun je ze even insprayen met wat haarlak. Zorg er trouwens voor dat de bloemen niet in direct zonlicht hangen.