Amsterdamse vrouw bouwt eigen zwembad in haar achtertuin

Wonen door Michelle

Hopelijk weet het zomerse weer zich te herstellen om de juiste voorbereidingen te treffen. Met alle warme zomers van de laatste paar jaar is het niet zo gek dat je op zoek bent naar wat verkoeling, aangezien de zomer ook in Nederland aardig doorkomt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen naar het strand, naar een zwembad te gaan, of een zwembad te kopen voor in je tuin. Maar het kan ook anders, zoals deze vrouw deed. Je kan een zwembad maken van pallets, maar deze vrouw deed het anders. En nee, hier is geen mega tuin voor nodig!

Amsterdamse bouwt eigen zwembad

Nicole uit Duivendrecht besloot voor de zomer afgelopen jaar, samen met haar man en kinderen, een zwembad in de tuin te bouwen. Gelukkig voor ons heeft zij dit hele proces gefilmd en op YouTube gezet. Nu is het voor iedereen duidelijk is hoe ze dit precies heeft gedaan. In totaal zijn het 13 afleveringen waarbij je van begin tot eind alles kan zien. Maar je kan ook de volledige uitleg versie bekijken, zodat je niet telkens hoeft door te klikken.

Zwembad tekenen

Om te beginnen moest Nicole het zwembad ontwerpen en tekenen. Dit is naturlijk om ervoor te zorgen dat alles past en dat het ook wel haalbaar is. Gelukkig was ze niet alleen en wist haar familie ook een handje te helpen. Zo zie je maar dat het niet onmogelijk is om zelf je zwembad aan te leggen. Dit bespaart veel kosten, en voor de klussers onder ons is het nog een leuke uitdaging ook!

Een zwembad kopen

Is het bouwen van een zwembad niks voor jou, of wil je er niet zoveel tijd aan uitgeven? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen gewoon een zwembadje te kopen. Er zijn heel veel verschillende zwembaden te verkrijgen, van simpele kinderbadjes tot heuse familiezwembaden waar je met 8 personen of zelfs meer in kan gaan zitten. Ook niet verkeer hoor!

Voor diegenen die zelf de handen uit de mouwen gaan steken, veel plezier en succes! Houdt vooral het filmpje van Nicole er goed bij. ;)

Favoriete items van Welke: