Verschillende soorten bloempotten voor een sfeervolle tuin

Wonen door Michelle

Planten geven sfeer, daar zullen velen het wel mee eens zijn. Om dit te realiseren zijn er zo ontzettend veel manieren waardoor we eigenlijk door de bomen het bos niet meer zien. Wij geven een aantal inspiraties waarmee je jouw tuin of balkon weer wat leven geeft.

Een plantenmand

Een super variant voor een leuke bloempot in je tuin is een plantenmand. Dit oogt net wat natuurlijker dan alle andere potten en bakken. Ook is een plantenmand erg tijdloos en past het in vrijwel elke tuin. Er zijn veel verschillende soorten en maten te vinden. Riet, bamboe of iets anders, de keuze is aan jou.

Bleompot voor een rek of muur

Mocht je een kleine tuin hebben of juist een balkonnetje, dan is een plantenbak aan een rek een super oplossing om toch wat groen in te brengen. Dit kan je doen door een plantenbak(je) aan een muur of schutting te vestigen of een balkonplantenbak die over een rand wordt bevestigd.

De klassieke bloempot

Dit is uiteraard de klassieker. Veel huishoudens zullen deze bloempot of wel binnen of wel buiten hebben staan. Er zijn ontzettend veel soorten en maten in allerlei soorten kleur, dus de keuze is reuze. Ook zijn de materialen ook vaak doorslaggevend. Zo kun je van een speelse plastic bloempot tot een stijlvolle stenen pot gaan.

Hangende bloempot

Een manier om je tuin wat speelser te maken is door hangende plantenbakken te bevestigen in je tuin. Door in de lucht te werken kun je meestal wel een plekje vinden voor de planten en bloemen. Superleuk aan een houten balk of gewoon aan de muur.

Selectie van Welke: