Vakantie in Nederland: wat kan ik doen?

Hobby door Michelle

Nog een klein maandje tot alles weer gaat beginnen. In deze onzekere tijden is het toch altijd maar de vraag welke opties er nog over zijn om te doen voor vakantie. Wil je graag op vakantie en ben je op zoek naar een geschikte vakantiebestemming, dan hoeft dit natuurlijk niet altijd in het buitenland te zijn. Ook in Nederland zijn heel veel mooie plekken te vinden en dat zal in deze periode niet verkeerd uitkomen. In dit artikel laten wij je zien wat de leukste opties zijn in eigen land.

Vakanties aan het water

Wil je graag vakantie vieren aan het water, dan zou je bijvoorbeeld naar Scheveningen kunnen gaan, of de Waddeneilanden. Maar ook Zeeland heeft veel mogelijkheden. Zeker wanneer je ook fan bent van cultuur, kunst en de natuur zit je hier goed.

Een ideale bestemming in Zeeland is Renesse, ook voor kinderen. Juist omdat je hier van alles wat vindt, is er voor iedereen wel iets te doen. Ga je liever richting de Wadden? Dan is Ameland een heel goede optie. Geniet hier van de fiets- en wandeltochten, het uitzicht en de natuur.

En dan is er natuurlijk ook nog badplaats Zandvoort, in Noord-Holland dat zeker zou passen bij een van de leukste campeerplekken in Nederland. Naast dat je hier kan genieten van het strand, de zon en de zee, zijn er ook veel restaurants en clubs te vinden. Daarnaast heb je in Zandvoort natuurlijk ook het Formule 1-racecircuit Park Zandvoort, dit is toch wel een leuke plek om eens een kijkje te nemen!

Veelzijdige Veluwe

Ben je niet perse op zoek naar een vakantie aan het water? Dan is de Veluwe ook een goede optie. Op de Veluwe vind je eigenlijk van alles wel iets. Er zijn wateren, heel erg veel natuur, een Nationaal Park en Paleis Het Loo. Het lijkt net een strandvakantie in eigen land. Maar dat is natuurlijk nog niet alles. De Veluwe heeft ontzettend veel te bieden, van levendige steden tot kleine, karakteristieke dorpjes. Molens, musea, zwembaden, parken, bossen… Noem het maar op en de Veluwe heeft het!

Nachtje op een woonboot

In Nederland hebben wij een aantal mooie woonboten liggen. Dit zal niet snel een van de eerste opties zijn, maar toch heeft dit wel echt iets speciaals. Er zijn namelijk een genoeg waanzinnige woonboten voor een nachtje weg in eigen land. Zo kun je naar allerlei verschillende plekken, want er zijn er genoeg! 

Echt, een vakantie in eigen land is zo slecht nog niet. Er zijn genoeg opties waar jij, vrienden en familie een mooie vakantie kunnen beleven!

Favoriete items Welke: