Normale trap omgebouwd tot wijnvoorraad voor 156 flessen

Life Hacks door Michelle

Goed gebruik maken van een ruimte, daar houden we allemaal wel van. We kennen allemaal de trappenkast, waar de kamer van Harry Potter bevond. Dit is een voorbeeld van goed gebruik maken van de ruimte, mits je het gebruikt voor opslag natuurlijk. De Australische bouwer Murray Berrill wist het creëren van nieuwe ruimtes nog tot een nieuw level te brengen.

 

Een ‘wijnkelder’ in je trap

Er zijn genoeg manieren en plekken om je flessen wijn veilig te stellen. Echter dacht Murray daar toch anders over. Hij gaat namelijk creatief om met verschillende ruimtes en zo wist hij een wijn voorraad te bouwen in zijn trap. Ja, je leest het goed, IN zijn trap.

Je vraagt je natuurlijk af hoe Murray Berrill het voor elkaar gekregen heeft om een wijnkelder in zijn trap te bouwen. Daar is eigenlijk een simpel antwoord op: In zijn traptreden heeft hij allemaal uitschuifbare lades gemaakt. Hier kan vervolgens een aantal flessen wijn in stoppen. Dit project heeft hem 2800 euro gekost, maar dan heb je wel ruimte voor 156(!) wijnflessen.

Foto: Murray Berrill

Wijn op temperatuur

Een goede wijnkelder zorgt niet alleen voor opslag, maar regelt ook de juiste temperatuur voor de flessen. Dit is Murray Berrill niet vergeten. Hij heeft namelijk een thermometer geïnstalleerd waardoor hij ervoor kan zorgen dat de wijnen niet te warm worden.

Het heeft Murray veel tijd gekost om dit te maken, omdat er natuurlijk van alles bij komt kijken. Zo moeten de wijnflessen in de trap passen, maar moet de trap vervolgens ook weer sterk genoeg zijn. Het resultaat is toch wel waanzinnig.

Favoriete items van Welke: