Tip: hier moet je op letten bij het kiezen van een smartphone

Life Hacks door Michelle

Het is soms lastig om te bepalen welke smartphone goed bij jou past. Er zijn veel verschillende merken, die allemaal een ander besturingssysteem hebben. Daarnaast verschillen alle modellen ook weer in formaat, camera, batterij en prijs. Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe smartphone is het belangrijk om na te denken over wat jij wilt doen met de telefoon. Maak je vaak foto’s? Of houd je van gamen? Dan komen er andere belangrijke specificaties bij de telefoon kijken. In dit artikel vertellen we je meer over de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het zoeken naar een nieuwe telefoon.

Welk merk past bij jou?

Er zijn heel veel verschillende merken actief, waarvan Apple en Samsung vaak het populairst zijn in Nederland. Apple draait op het besturingssysteem iOS en Samsung op Android. Wanneer je in het verleden eerder een Samsung of Apple telefoon hebt gehad ben je vaak geneigd om weer te kiezen voor dat merk. De voornaamste reden daarvan is dat je het besturingssysteem goed kent. Toch is het ook belangrijk om te kijken naar andere elektronica in huis. Wanneer je in het bezit bent van een MacBook of Apple Watch is het vaak slimmer om ook te kiezen voor een iPhone van Apple. Tegenwoordig kun je ook voor een refurbished iPhone gaan, waardoor je veel geld bespaart. Heb je een Samsung laptop of een Samsung Galaxy Watch dan kun je beter gaan voor een Samsung smartphone. Waarom? Omdat de apparaten in jouw huis dan optimaal kunnen samenwerken. Hierdoor ervaar je vaak geen problemen bij het overzetten van foto’s op je laptop, of het koppelen van je smartwatch met je telefoon.

Hoe groot moet de telefoon zijn?

Het formaat van een telefoon is een belangrijk aspect bij het vinden van de juiste smartphone. Als je een liefhebber bent van outdoor activiteiten, sporten of wanneer je veel onderweg bent is het soms niet handig om een hele grote telefoon te hebben. Telefoons met een schermformaat van 6-inch of groter gaan vaak niet makkelijk mee in je broekzak. Wanneer je het liefst dagelijks naar je favoriete serie kijkt, games speelt of foto’s en video’s bewerkt is het hebben van een groot scherm wél handig. Met een groot scherm is het kijkplezier nog groter en kun je nauwkeuriger te werk gaan.

De camera

Heb je geen zin meer om iedere vakantie een grote, zware camera mee te sjouwen? Maar wil je wel professionele foto’s maken? Dan is het voor jou belangrijk om meerdere goede camera’s op je telefoon te hebben met voldoende megapixels. Tegenwoordig zijn er meerdere telefoons op de markt die beschikken over een groothoekcamera, telelens en ultra wide. Omdat dit nog relatief nieuw is kom je zo’n triple-camerasysteem alleen nog maar tegen bij de nieuwere smartphones of Pro versies. Wanneer jij niet van plan bent om dagelijks foto’s te schieten is het vaak niet nodig om een triple-camerasysteem te hebben. Dan heb je meestal al voldoende aan een of twee camera’s, want daar schiet je ook mooie foto’s mee.

De batterij

Het is 2021 en we gebruiken onze smartphone voor vanalles. Van whatsappen en bellen tot het maken van foto’s, het spelen van games en het kijken van je favoriete films en series. Dit alles kost natuurlijk flink veel batterij, en wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe smartphone moet je hier wel rekening mee houden. De meeste telefoons hebben een accuduur van ongeveer een dag, waardoor je de smartphone dagelijks aan de oplader moet leggen. Sommige telefoons, zoals de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G en de iPhone 12 Pro Max, hebben een geoptimaliseerde batterij. Daarnaast zijn er nog verschillende andere telefoons die de mogelijkheid bieden om de batterijduur te verlengen. Hierbij kun je denken aan een spaarstand, de brightness functie en updates in het besturingssysteem.

Hoeveel kost de smartphone?

Wanneer je al je wensen en behoeftes goed op een rijtje hebt gezet is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de kosten. De nieuwe telefoons, zoals de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G en de iPhone 12 Pro Max kosten natuurlijk al snel heel veel geld. Als je dat teveel geld vindt zijn er in de meeste gevallen ook iets oudere modellen met prima prestaties. Je kan er ook voor kiezen om een kijkje te nemen op een refurbished webshop. Refurbished smartphones kosten vaak véél minder geld terwijl je niet inlevert op de kwaliteit van het toestel. Daarnaast heb je bij veel refurbished leveranciers 2 jaar garantie. Een webshop als refurbished.nl doet daar nog een schepje bovenop en geeft 3 jaar garantie op hun gehele assortiment. Je vergelijkt op hun website verschillende smartphones zodat je altijd uitkomt bij de beste deal, passend bij jouw wensen en behoeftes. Hierdoor bespaar je al snel tot -60% op een refurbished iPhone of Samsung.