Drie simpele én gezonde hoofdgerechten voor thuis

Food door Michelle

Wie herkent het niet? Na een lange dag werken, een pittige dag op school of een zware dag met de kids, heb je absoluut geen zin meer om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Het liefst duik je op de bank onder het genot van een afgehaalde hamburger. Makkelijk, maar niet heel voedzaam. Maar wat moet je anders? Je wilt niet uren in de keuken staan voor die gezonde en voedzame maaltijd. Geloof het of niet, dit is echter helemaal niet nodig. Met deze recepten zet snel een simpele en bovendien gezonde maaltijd op tafel!

 

1. Shakshuka
Dit Oosterse gerecht wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Misschien heb je er al wel eens van gehoord of is de term voor jou een groot raadsel. Maar dat duurt niet lang meer. Dit eenpansgerecht is snel en simpel te maken met maar een paar ingrediënten. De basis van het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren en een pittige tomatensaus. Naast deze basis kun je eindeloos variëren met diverse ingrediënten, zodat de shakshuka je nooit gaat vervelen. Combineer het met rode ui en puntpaprika of maak een keer een shakshuka met kip in plaats van de vegetarische variant. De oosterse shakshuka wordt meestal gegeten met een heerlijk vers brood, maar is ook perfect te combineren met rijst, couscous of taco's. Kortom: helemaal naar jouw smaak te maken!

2. Pasta met kip en rode pesto
Wie houdt er nu niet van de Italiaanse keuken? Met een lekkere pasta eindig jij je dag in het warme en relaxte Italië. Pasta is niet alleen heel lekker, maar bovendien ook erg voedzaam. Deze simpele Italiaanse pasta is een aanrader voor iedere pastaliefhebber. Tijdens het koken van de pasta, bereidt jij de saus. De smaakvolle saus kun je maken met kipblokjes, groente naar keuze, crème fraîche en tot slot een beetje rode (of normale) pesto. Zodra de pasta gekookt is, gooi je de saus erover en heb je binnen een kwartier een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

3. De vegetarische groentenwrap
Wraps zijn niet meer weg te denken in vele thuiskeukens en daar zijn talloze recepten van te vinden. Deze dunne pannenkoek gemaakt van mais- of tarwemeel is de ideale basis voor een simpele en voedzame avondmaaltijd. Zeker wanneer je een keer kiest voor een vegetarische dag. Smeer wat hummus op de wrap, leg je favoriete gekookte groentes in het midden en rol de wrap vervolgens op. Je kunt de wrap eventueel nog van tevoren opwarmen als je zin hebt in een warme maaltijd. Zomer of winter, wraps zijn altijd een goed idee!