Sieradentrends 2022: zet deze sieraden alvast op jouw verlanglijstje

Beauty & Mode door Michelle

The most wonderful time of the year komt nu wel heel dichtbij. Dat betekent dat de vraag: “Wat wil jij eigenlijk hebben”, waarschijnlijk al gesteld is. Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Say no more. Sieraden. Je hebt er nooit genoeg van en ook aankomend jaar is niets te extravagant of kleurrijk. Er wordt nog steeds flink gelayerd, de oren hangen we vol en van alles combineren mag. Kortom: onderstaande sieraden zijn een plekje op jouw verlanglijstje meer dan waard. 

Zilver en goud combineren

De tijd waarin zilver en goud niet te combineren zijn is absoluut passé. Het is namelijk helemaal trendy en creëert een vintage look. Draag aan de ene hand alleen maar goud en aan de andere hand zilver, of gooi om elke vinger een andere kleur ring; het mag allemaal. Om de vintage feel te versterken draag je er een mooie diamanten ring bij en ook een felle kleur is welkom. Zorg wel voor balans in goud en zilver en houd één stijl sieraden aan, wanneer ze bijvoorbeeld allemaal minimalistisch zijn, creëer je toch een mooi geheel. 

Kralen

De zomertrend wordt met liefde doorgevoerd volgend jaar. De kleurrijke kralen die je vroeger zelf vol passie aan elkaar reeg, zijn nu helemaal terug. Kralenkettingen en armbanden zijn mega populair en komen in alle kleuren van de regenboog voor. De zomerse felle kleuren worden in de winter ingewisseld voor warme kleuren als bordeaux rood en donkerpaars. Zet ze samen met een goud kettinkje op je verlanglijstje en je winterlook is compleet!

Persoonlijke sieraden 

Ook zo’n trend van ‘vroeger’; vriendschapskettinkjes, een ring met elkaars initialen of armband met gewoon je eigen; persoonlijke sieraden hebben een absolute comeback gemaakt. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, chunky letters of juist subtiel gegraveerd. Heb jij al genoeg op jouw verlanglijstje staan en ben je vooral op zoek naar een speciaal cadeau voor je moeder, zus of beste vriendin? Ga voor een persoonlijk sieraad met emotionele waarde en een verhaal; zeker weten een tranentrekker wanneer je deze geeft tijdens het kerstdiner.

Schakelkettingen 

Ze zijn al een tijdje niet uit het modebeeld weg te denken, maar ook volgend jaar zijn de schakelkettingen een go-to sieraad. Draag ze als statement pieces en ga voor chunky kettingen. De opvallende grote schakels geven je outfit een mega upgrade, of je nu een sweater aan hebt of een cocktail jurkje. En natuurlijk zijn subtiele schakelkettingen de perfecte basis voor layering, omdat hier alles mooi mee valt te combineren.