Vijf recepten om zelf je gezichtsmasker te maken

Beauty & Mode door Michelle

We hebben allemaal weleens last van onze huid. Het is te droog, te vet of geïrriteerd. Je kan er dan voor kiezen naar de winkel te gaan en daar gezichtsmaskers te kopen, maar waarom zou je deze niet gewoon zelf maken? Dat is namelijk helemaal niet moeilijk en net zo leuk! In dit artikel laten wij je vijf makkelijke recepten zien om zelf een gezichtsmasker te maken.

Gezichtsmasker voor eczeem

Dit masker is voor de eczeemgevoelige huid, maar ook wanneer je huid geïrriteerd is kun je deze gebruiken. En doordat het een heel zacht masker is, kun je hem ook op andere delen van je lichaam gebruiken!

Het enige dat je nodig hebt is een 1 eetlepel havermout, 1 theelepel rauwe honing en een halve theelepel water. Dit doe je samen in een kom, mengt het goed door en smeert vervolgens een dunne laag op de schone huid. Laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna af met water.

Voor de doffe en droge huid

Als je ook weleens het gevoel hebt dat je huis er ontzettend dof uitziet en daarnaast ook nog eens heel droog aanvoelt, dan is dit gezichtsmasker misschien wel wat voor jou. Het verkoelt en kalmeert je huid, en zorgt ervoor dat het niet meer zo droog aanvoelt. Daarnaast krijg je er ook een gezonde uitstraling van.

Meng 1 eetlepel Griekse yoghurt samen met 1 theelepel honing en 1 theelepel havermout, smeer dit op je gezicht en laat het vervolgens 10-15 minuten zitten. Afspoelen met warm water en klaar ben je!

Zelf gezichtsmasker maken voor mee-eters

Last van mee-eters? Daar zijn veel verschillende middelen voor te vinden, maar soms heb je gewoon de behoefte aan een masker. Gelukkig kan dat met dit recept. Je hebt nodig; 2 theelepels ongeparfumeerde gelatine, 2 eetlepels water en 6 opengebroken actieve koolcapsules. Dit meng je allemaal samen en smeer je vervolgens op de plekken waar dit nodig is, bijvoorbeeld je neus.

Voor vlekken en littekens

Heb jij last van hyperpigmentatie en littekens van acné op je gezicht? Dan zou dit masker nog weleens kunnen helpen. Door dagelijks dit masker te gebruiken kun je na een paar dagen al verschil zien.

Het enige dat je nodig hebt is 1 theelepel kurkumapoeder en 2 eetlepels yoghurt, olijfolie of gezichtsolie. Meng dit goed door elkaar, smeer het op je gezicht en laat dit 10-15 minuten zitten. Daarna spoel je het af zoals je gewend bent.

Voor de vette huid

Heb je vaak last van een vette huid? Dan zijn rauwe eieren de oplossing! Dit klinkt raar, maar eiwitten bevatten een antibacterieel middel dat kan helpen bij verstopte poriën en de overtollige olie absorbeert.

Het enige dat je nodig hebt is 1 eiwit en 2 eetlepels aloë-vera, mag ook gel zijn. dit meng je door elkaar, smeert het op je gezicht en laat het 10 minuten zitten. Daarna spoel je je gezicht af zoals je gewend bent en je bent weer heerlijk fris!

Favoriete items van Welke: