Met deze bijzondere ontbijtvarianten start jij je dag extra goed

Food door Michelle

Een goed ontbijt is ontzettend belangrijk, het is tevens de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar iedere dag een simpel ontbijtje eten, daar ben je na een tijdje ook wel op uitgekeken. Dus neem even een ochtend de tijd en maak een van deze heerlijke ontbijtjes!

Vegan wentelteefjes 

Het droomontbijt voor veganisten, of mensen die de vegan keuken wel eens willen proberen. De welbekende zoete wentelteefjes met toppings, maar dan vegan.

Ingrediënten vegan wentelteefjes:

200 ml plantaardige melk (naar keuze)

2 eetlepels meel (spelt)

1 eetlepel suiker

4 sneetje brood (volkoren)

1 theelepel vanille extract

Snuf kaneel

Margarine

Toppings naar keuze

Recept vegan wentelteefjes

Recept vegan wentelteefjes:

Meng in een diep bord de plantaardige melk, meel, kaneel, suiker en het vanille extract door elkaar tot een mooi geheel. Leg de sneetjes brood in het mengsel en laat ze ongeveer 20 seconden liggen per kant. Verhit ondertussen wat margarine in een pan. Leg de sneetjes brood in de pak en bak beide kanten goudbruin. In principe zijn je vegan wentelteefjes nu klaar, maar je kunt ze nog lekkerder maken met wat toppings. Kies bijvoorbeeld voor yoghurt met vers fruit, wat honing of aardbeien met slagroom.

Gezonde ontbijt 'pizza'

Ontbijten met pizza, en dan ook nog eens gezond. Het kan met dit lekkere ontbijtje met onder andere havermout en fruit.

Ingrediënten ontbijt pizza: 

200 gram havermout

250 gram banaan (anderhalve banaan)

2 eieren

2 theelepels kaneel

5 eetlepels kwark

Toppings naar keuze

Recept havermout pizza

Recept ontbijt pizza:

Verwarm de oven op 175 graden. Doe de havermout, kaneel, eieren en bananen in een keukenmachine en meng dit tot een glad deeg. Verdeel je deeg over een bakplaat en maak een ronde pizza vorm. Bak het deeg voor 20 tot 25 minuten goudbruin, laat het deeg vervolgens even afkoelen. Als je deeg is afgekoeld verdeel je de kwark over je pizzabodem en kan je het aftoppen met ingrediënten naar keuze.

Chia pudding 

Ben je opzoek naar een bijzonder ontbijtje wat er ook nog eens mooi uitziet, dat moet je deze chia pudding zeker eens proberen.

Ingrediënten chia pudding:

400 milliliter kokosmelk

70 gram chiazaad

Theelepel honing

Toppings naar keuze

 

Recept chia pudding

Recept chia pudding:

Roer de kokosmelk, chiazaad en de honing door elkaar in een kom, zet dit vervolgens een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kan je in glazen je pudding doen en laagjes maken met verschillende soorten fruit en andere ingrediënten. Je kunt alles toevoegen wat je lekker vindt.

Pannenkoek burgers 

Een lekker combinatie van zoet en zout. Met dit stevige ontbijt begint jouw dag meteen goed.

Ingrediënten pannenkoek burgers:

4 american pancakes

4 plakken ontbijtspek

Handje rucola

2 eieren

1 tomaat

Peper en zout

Recept pannenkoek burgers

Recept pannenkoek burgers:

Bak twee eieren in een pan met een beetje zout en peper. Het beste gaat dit met een kookring, hierdoor worden je eieren dezelfde groottes als de pancakes. Bak je ontbijtspek krokant in een pan zonder olie of boter en laat het vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Nu is het tijd om je burgers te bouwen. Leg je pancakes (kant en klaar of zelfgemaakt) op een bord en doe daar rucola en plakjes tomaat op, leg het eitje erop en de bacon. Als laatste top je het af met nog een pancake en prik je er voor het gemak een cocktailprikker in, eetsmakkelijk!

Ham kaas ei croissants 

Lekkere ham kaas croissantje met ei. Handig om mee te nemen want ze zijn zowel koud als warm heerlijk.

Ingrediënten croissants:

1 rol croissantdeeg

2 eieren

75 milliliter slagroom

6 plakken schouderham

Handje geraspte kaas

Peper en zout

Snuf peterselie

Recept crossaints

Recept croissants:

Verwarm de oven op 200 graden. Klop de eieren door elkaar en voeg de slagroom daaraan toe. Verhit wat boter in een pak, voeg het eimengsel toe, laat dat een paar seconde stollen en schep dat vervolgens door elkaar van buiten naar binnen. Voeg de peterselie, peper, zout en de kaas eraan toe, roer dat even door elkaar en zet daarna het vuur uit. Rol je croissantdeeg uit en beleg het eerst met een plak schouderham, schep hier wat roerei op en rol het deeg voorzichtig op. Leg je croissantjes op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje slagroom of ei en bak ze voor 12 minuten in de oven.

Favoriete items van Welke: