Recept voor zelfgemaakte truffelmayonaise

Food door Michelle

Eigenlijk is bijna alles waar truffel in zit lekker, maar truffelmayonaise is misschien wel onze favoriet. En nee, deze zelfgemaakte truffelmayonaise maak je niet door wat truffelpesto met mayonaise te mengen. Je bent wel lekker in 10 minuutjes klaar dus hoe moeilijk kan het zijn, toch? En je maakt hem echt zelf! Lees hier hoe je zelf truffelmayonaise maakt.

Benodigdheden 

een garde of vork

een mengkom

een rasp

Ingredienten 

2 eierdooiers

300 mililiter olijfolir

1 theelepel dijon mosterd

2 verse truffels

3 eetlepels wittewijnazijn

1 citroen

zout

Bereidingswijze

Splits de eieren. Doe de eidooiers vervolgens in een kom. Hierin meng je de dooiers met de mosterd. Gebruik hier het liefst een vork of een garde voor.

Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe terwijl je het dooier-mosterdmengsel klopt.

Is alle olijfolie opgenomen en is het geheel goed met elkaar gemend? Dan mag je de wittewijnazijn aan het mengsel toevoegen. Je zult zien dat het mengsel na deze stap meer de structuur van mayonaise begint aan te nemen.

Rasp de truffels boven de mayonaise en meng totdat de truffel goed verdeelt is. Less is more geldt hier natuurlijk niet ;).

Zet even in de koelkast om verder op te stijven (hoe langer hoe beter maar deze stap is niet noodzakelijk).

Voila! Je hebt je eigen truffelmayonaise gemaakt.