Vijf leuke ideeën voor een sfeervol Pasen

Wonen door Michelle

Het is alweer Pasen. Wellicht vieren we het minder uitgebreid dan normaal, maar dat betekend niet dat we het niet in een sfeervol jasje kunnen stoppen. Met deze ideeën kan jij een eigen draai geven aan jouw Paasfeest.

Een eiermandje en paastakken

Niet alleen handig om te gebruiken tijdens het zoeken van de eieren, maar het staat ook erg leuk op tafel als decoratie. Een simpel mandje kan al een leuke toevoeging zijn, maar het is nog handig ook. Daarnaast kan een paastak overal wel in huis terecht. Zoek een mooie tak, die past in de pot of vaas die je ervoor beschikbaar hebt gesteld. Nu rest er nog maar 1 ding: versieren maar! Je kunt de paastak met van alles versieren, dus vul het lekker in hoe jij het mooi vindt. Denk aan siereieren, leuke slierten of andere figuren die je ook weer zelf kan knutselen.

Een tafelkleed

Een simpele manier om toch net wat meer sfeer in huis te brengen. Met een vrolijk tafelkleed heb je eigenlijk al niet meer zoveel andere decoraties nodig, omdat dit al redelijk opvallend is. Een tafelkleed met een opvallende kleur is hierbij een goede optie, maar een speciaal Pasen kleed kan natuurlijk ook geen kwaad.

Creaties met de kids

Ook om samen met de kinderen even bezig te zijn, zijn er genoeg knutsels om te maken. Eieren schilderen en versieren is natuurlijk erg leuk om te doen, maar mocht je weer eens op zoen zijn naar een ander leuk knutseltje, dan is dit ook een leuke. Met wat knip en plakwerk kom je al een heel eind. Het kuikentje is wel wat voor gevorderden, maar hoe leuk ziet dit eruit!?

Eierdopje

Ja, een eitje hoort erbij. Dit is toch wel onmisbaar tijdens Pasen. Een eitje op tafel is erg lekker, maar je maakt het wel stukken gezelliger als de eitjes op een leuke eierdop liggen. Voor de creatievelingen onder ons is dit gehaakte eierdopje wellicht een leuke uitdaging. Dit ziet er wel erg leuk uit!

Favoriete items van Welke: