Zo creëer jij je eigen mini-tuin op je balkon

Hobby door Michelle

De zon begint weer te schijnen en daarom is het weer tijd om heerlijk buiten te zitten. Dat is extra leuk als je je tuin een beetje opfleurt met plantjes. Niet iedereen heeft hier even veel ruimte voor al zouden ze dat wel graag willen. Daarom geven wij je vandaag de perfecte tips hoe je een tuintje maakt op je balkon of in een kleine achtertuin.

 

Een pallet tuintje

Een leuke en makkelijke manier voor een mini tuintje is een pallet gevuld met leuke potjes, waar je allemaal soorten plantjes en bloemen in kunt doen. Ook leuk om de pallet en potten een kleurtje te geven voor een extra vrolijke sfeer in de tuin. Deze variant neemt weinig ruimte in en past in iedere tuin en op het balkon. Je kunt ze natuurlijke opleuken door er planten en bloemen op te zetten, maar het is ook leuk om er verschillende buitenaccessoires op te zetten.

Moestuin van een pallet

Deze manier is perfect als je zelf groenten en plantjes wilt verbouwen, maar niet veel ruimte hebt in de tuin. Je hoeft alleen een pallet te vullen met aarde en hier zaadjes in te planten en je hebt een eigen mini moestuin voor op je balkon of achtertuin.

Buiten trapje

Een makkelijke manier om je balkon of achtertuin gezellig te maken met bloemen zonder veel ruimte te gebruiken is een trapje. Het enige wat je moet doe is een trapje tegen een muurtje laten rusten en hier mandjes of bakje aan te hangen gevuld met bloemen. En dan heb je eenvoudig een gezellige buitendecoratie met bloemen gecreëerd.

Bloemen in blik

Dit is een goedkope en creatieve manier om planten en bleomen in je kleine tuin te plaatsen. Het neemt weinig tot geen ruimte in beslag en je tuin ziet er meteen supergezellig uit. Hang de blikken op aan je schutting of muur en geef je een leuk kleurtje.

Favoriete items van Welke: