Deze mini pizza-calzones zijn ideaal als lekkere snack

Food door Michelle

Ben je van plan zelf een lekkere latenight-snack te gaan maken, maar weet je niet zo goed wat? Deze mini calzones zijn heel makkelijk te maken en smaken daarnaast ook nog eens heerlijk! Natuurlijk zo je ook voor gewone mini-pizza’s kunnen gaan, maar dit is veel leuker om te doen! Uiteraard kun je de ingrediënten die wij in dit artikel laten zien altijd aanpassen of weglaten, zodat iedereen jouw mini calzones lust!

 

Wat heb je allemaal nodig?

  • Pizzadeeg, zorg ervoor dat het genoeg is voor 40 mini calzones
  • 40 plakjes peperoni
  • 120 gram mozzarella, versnipperd
  • 80 gram champignons, in blokjes
  • 1 ei
  • Water
  • Knoflookpoeder
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Marinarasaus voor de dip

Hoe maak je de mini pizza-calzones?

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit en snijd met een koekjessnijder van 8 centimeter 20 cirkels.
  3. Leg in het midden van elke uitgesneden cirkel 2 plakjes peperoni, een paar champignons en wat mozzarella. Zorg ervoor dat je er niet te veel instopt, een klein beetje is echt meer dan genoeg.
  4. Vouw nu het deeg om zodat de calzone ontstaat. Knijp met je vingers de randen samen en duw ze daarna nog eens stevig tegen elkaar met een vork.
  5. Plaats de mini calzones op de bakplaat.
  6. Meng het ei met een klein beetje water en breng dit vervolgens aan op de calzones. Bestrooi de calzones daarna met een beetje knoflookpoeder.
  7. Bak de pizza’s ongeveer 10 minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Plaats ze daarna voor nog eens 5 minuten in de oven.

Doe de Marinarasaus in een bakje zodat je de calzones er goed in kunt dippen.

Favoriete items van Welke: