Met deze tips maak jij jouw woonkamer winterproof

Life Hacks door Michelle

Cocooning seizoen komt eraan; knus en gezellig samenzijn en je afsluiten van de buitenwereld. Tijdens de donkere, koude winterdagen is er niets fijner dan je heerlijk terugtrekken op de bank, onder een kleedje met een lekkere kop thee. Maak jouw woonkamer dé plek om aan de kou te ontsnappen met een op en top winters interieur. Hoe je dat doet? Komt-ie. 

Winterkleuren

In het voorjaar geniet je van een fris en luchtig interieur met koele kleuren. In de winter haal je juist graag de warmte in huis met echte winterkleuren. Roestoranje, bordeauxrood en terracotta lenen zich perfect voor een winterproof woonkamer. Verf jij liever niet elk seizoen je muren? Maak al een enorm verschil door winter- en zomergordijnen af te wisselen voor een warme of frisse boost. 

Lichtplan

Wanneer je winterse kleuren terugbrengt in je interieur, is het belangrijk een lichtplan te maken. Licht donkere hoekjes uit met wandlampjes en sfeerverlichting als lichtslingers. Houd jij het graag simpel maar sfeervol? Ga dan voor dimbare en verkleurbare LED TL buizen of ga voor een gezellige vintage look and feel met subtiele LED filament lampen met kooldraad. Geloof ons, het is heel belangrijk om te kijken naar de kleur van je lampen. Dit bepaalt de sfeer volledig.

Kaarsjes

Een knisperend haardvuurtje is dé sfeermaker in de winter. Heb jij geen open haard in jouw woonkamer? Ga dan voor allerlei verschillende soorten kaarsen als; stompkaarsen, waxinelichtjes en dinerkaarsen. Brand heerlijke geurkaarsjes met typische wintergeuren als kaneel, sandelhout en dennen. 

Warme stoffen 

Aangezien de bank dé plek is waar jij je in de winter het liefst permanent nestelt, zorg je ervoor dat die zo comfy mogelijk is. Ga voor zachte teddy en velvet kussens en warme fleecedekens. Leg een warm vloerkleed voor de bank neer en 

steek meubels van hout of kunststof in een zacht jasje door deze bijvoorbeeld te bedekken met een schapenvel.