Met deze tips gaat jouw nieuwe smartphone stukken langer mee

Life Hacks door Michelle

We kunnen niet zonder en naar de schermtijd durven sommigen onder ons niet eens meer te kijken; we zijn dag en nacht in de weer met onze iPhones en andere smartphones. Wil jij niet elk jaar diep in de buidel hoeven tasten voor een nieuwe, dan kunnen ze wel wat liefde gebruiken. Met deze tips gaat jouw iPhone extra lang mee!

Hoesjes, hoesjes en nog een hoesjes

Heb je net zo prachtige nieuwe iPhone aangeschaft, dan heb je geen zin om ‘m gelijk in een saai hoesje te steken.. We get it. Toch liggen krassen, barsten of erger altijd op de loer. Hoesjes zijn daarom geen overbodige luxe. Ook wanneer je denkt met de schrik vrijgekomen te zijn, kan de telefoon toch onzichtbaar beschadigd zijn aan de binnenkant.

Heb jij een van de nieuwste smartphones weten te bemachtigen? Meteen beginnen met een iPhone 13 Pro hoesje met veel grip kan dus geen kwaad! Want wanneer je deze met vettige handen vasthoudt, kan het zo zijn dat ie makkelijk uit je handen glipt.

Neem je telefoon niet mee naar bed

Dit is niet alleen goed voor je nachtrust, maar een iPhone houdt er ook niet zo van om in bed te liggen. Wanneer je ‘s nachts je telefoon oplaadt en deze naast je in bed legt, is de kans groot dat ie onder je kussen belandt. Tijdens het opladen ontstaat er warmte die afgevoerd moet worden - en dat lukt niet wanneer ie op een matras of onder de dekens ligt. De telefoon raakt oververhit en dat beschadigt dan weer je batterij. Om dezelfde reden moet je dus ook extra goed opletten wanneer jij op het strand ligt te bakken; ook daar is jouw iPhone geen fan van.

Pas op met water 

Een iPhone hoesje aanschaffen doe je niet alleen als bescherming bij valpartijen.. Zelfs de nieuwste modellen die waterdicht zijn - houden echt niet van water. Probeer water daarom alsnog zo veel mogelijk te vermijden. De waterbestendigheid van jouw telefoon kan naar verloop van tijd afnemen, al helemaal wanneer jij barsten in je scherm hebt zitten. Het is dus eigenlijk alleen voor noodgevallen. En nog een goede om te onthouden; waterdicht betekent niet vloeistofdicht! Pas op met vloeistoffen als zeep, zuren, parfum, zonnebrandcrème, lotions, oliën en ga zo maar door.

Heb jij jouw iPhone ondergedompeld of even staan bellen in de flinke regen? Laad dan nooit direct daarna je telefoon op, maar wacht minimaal vijf minuten. Thank us later.