DIY: de leukste inspiraties gemaakt van kratten

Hobby door Michelle

Vroeger zag je het fruit en groente op de markt altijd in houten kratten liggen. Tegenwoordig zijn deze kratten vooral echte eyecatchers in verschillende huishoudens. Je kunt ze laten zoals ze zijn maar ook opschuren, poetsen, schilderen of helemaal bewerken. Wij laten je zien wat je allemaal met deze kratten kunt doen, want je kan er ondere andere creatieve accessoires van maken!

 

Maak je eigen kledingkast

Heb je niet zoveel ruimte of wil je gewoon iets unieks? Dan kun je ervoor kiezen verschillende kratten aan de muur te bevestigen om hier de kleding in te leggen. Dit kun je op diverse manieren doen. Zo kun je er een aantal naast of onder elkaar plaatsen maar voor een meer speels effect kun je ze ook individueel verspreiden over de hele muur.

Keukenhulp

Maar ook in de keuken kunnen ze een goede hulp zijn! Je kunt ze, ook hier, bevestigen aan de muur voor extra opbergruimte maar je zou ze ook op kunnen stapelen zodat je meer een kast hebt, in plaats van verschillende planken. Zeker als je een open keuken hebt is dit een handige oplossing want nu kan jij je woonkamer goedkoop inrichten

Schoenenkast

Ben jij ook helemaal klaar met al die rondslingerende schoenen in huis, maar wil je geen standaard schoenenrek? Door een paar kratjes op elkaar te zetten in de breedte, creëer jij je eigen schoenenkast. En heb je hogere schoenen of laarzen, dan kun je de kratten verticaal neerzetten.

Kamer verdeler

Is er een bepaalde ruimte in je huis die je wel zou willen opdelen? Bijvoorbeeld zodat de ene helft van de kamer gebruikt kan worden als speelkamer, en de ander als kamer voor de was? Dit kun je ook prima met kratten doen! Door ze op een speelse manier op elkaar te stapelen krijg je een leuk effect en daarnaast heb je op die manier ook nog extra opbergruimte.

Favoriete items van Welke: