Leuk DIY-project: Maak eenvoudig je eigen lippenbalsem!

Hobby door Michelle

Lippenbalsem! Bij ons gaan het ene potje na het andere leeg. Het hele jaar door gebruiken we het wel. Ten eerste omdat het onze drogen lippen weer lekker zacht en gehydrateerd maakt en ten tweede omdat het gewoon heerlijk spul is. Je hebt lippenbalsem dan ook in allerlei soorten en maten. De ene houdt meer van frisse munt-achtige en verkwikkende balsems en da ander houdt meer van zoete sterk ruikende balsems. Als jij nu ook iemand bent die vaak lippenbalsem gebruikt, hebben wij vandaag een leuk recept voor je. Met dit handige DIY-recept kun je namelijk voortaan je eigen lippenbalsem maken!

Wat heb je nodig voor je eigen lippenbalsem?

-3 eetlepels olie (kokos, olijf, avocado of jojoba)

-1 eetlepel bijenwas

-1 eetlepel plantaardige boter (sheaboter, cacaoboter, aloë vera boter)

-Etherische olie (1 of 2 druppeltjes om mee te beginnen, is het niet sterk genoeg? Voeg dan wat meer toe.)

 

Dit is een basisrecept voor zelfgemaakte lippenbalsem. Je kan altijd nog een beetje variëren. Als je de balsem bijvoorbeeld liever wat zachter hebt, kun je meer olie toevoegen. Andersom kun je wat meer bijenwas toevoegen als je het wat harder wil.

 

Aan de slag!

-Gebruik een hittebestendige maatbeker om de olie, de bijenwas en de boter au-bain marie in te smelten. (au-bain marie is in een pan met heet water). Zet de pan op laag vuur en ga door tot het mengsel in de maatbeker vloeibaar is.

-Haal vervolgens de maatbeker uit het water. Om te voorkomen dat je water in je lippenbalsem krijgt is het belangrijk dat je de maatbeker even droogdept.

-Laat het gesmolten mengsel even afkoelen en voeg dan de etherische olie toe. Hoe meer olie, hoe sterker de geur, dus kijk wat je zelf lekker vindt!

-Vul nu kleine potjes met het mengsel en laat ze even afkoelen

-Als ze volledig zijn afgekoeld kun je de potjes afsluiten en beginnen met het insmeren van je lippen!

-Veel plezier met maken!

 

Variatietip: Wil je graag lippenbalsem met een kleurtje? Voeg dan een beetje natuurlijke kleurstof toe!