Met deze tips laat jij je huis makkelijk groter lijken

Wonen door Michelle

Veel mensen dromen ervan om te wonen in een groot huis met verschillende ruime kamers. Helaas is deze droom niet voor iedereen weggelegd. Toch kan jij je huis optisch een stuk groter laten lijken zonder aan de slag te hoeven gaan met verbouwingen, wij vertellen je een paar manieren!

Opvallend plafond 

Door je plafond te voorzien van een leuke kleur of een leuk behang trek je de aandacht naar het plafond, hierdoor voelt een ruimte meteen een stuk ruimer aan. Let hierbij wel op dat je bij het kiezen van verf of behang er rekening mee houdt dat de kleuren niet te donker zijn en dat patronen niet te druk zijn. Hierdoor creëer je namelijk het tegenovergesteld effect en lijkt de ruimte juist kleiner.

Behang op plafond

Gebruik lichte kleuren

Het gebruiken van lichte kleuren is een makkelijke manier om een ruimte groter te maken. Lichte kleuren reflecteren namelijk licht waardoor een ruimte groter oogt, donkere kleuren absorberen licht en laten een ruimte juist veel kleiner lijken. Let hierbij vooral op de kleuren van je muur, vloer en plafond. Als de basis rustig is kun je later decoraties en meubels in verschillende kleuren toevoegen.

Maak slim gebruik van gordijnen.

De meeste mensen hebben thuis gordijnen hangen voor privacy, heel begrijpelijk maar niet echt handig als je een klein huis hebt. Door gordijnen lijkt een ruimte veel sneller rommelig, daarnaast komt er minder licht je woning binnen waardoor het smaller lijkt. Is jouw woonkamer niet gelegen aan een straat of woon je in een appartement? Laat die gordijnen dan lekker weg, of kies voor luxaflex of een rolgordijn.

Ramen zonder gordijnen

Spiegels in huis

Spiegels zijn misschien wel de beste manier om licht te reflecteren, en een ruimte groter te laten lijken. Om die reden kan je het beste spiegels neerzetten of ophangen tegenover een raam. Ook kun je een grote spiegel gebruiken als toffe decoratie in je huis, staat onwijs leuk!

Spiegels in woonkamer

We hopen dat we je inspiratie hebben kunnen geven over dit onderwerp, we wensen je veel succes!

Favoriete items van Welke: