De leukste en originele inspiraties voor een wijnkast in huis

Wonen door Michelle

Voor wijnliefhebbers klinkt dit als een droom: een wijnkast in je huis hebben! Een mooi meubelstuk waar jij je wijnvoorraad kunt opbergen en mooi kan neerzetten. Eerder lieten wij je een trap met enorme wijnvoorraad zien en vandaag laten wij je een aantal originele wijnkasten zien, die op schitterende manier in huis zijn verwerkt.

Zelf een wijnkast maken

Deze wijnkasten zijn echt geweldig voor in je interieur! In dit artikel laten we je 5 manieren zien om een wijnkast in huis te maken, maar dan wel op een bijzondere wijze. Wat is jouw favoriet?

Een wijnvat gebruiken als wijnkast

Wat is er nou leuker dat wijnflessen op te slaan in een echt authentiek wijnvat! In deze wijnkast heb je zowel plek om de flessen wijn liggend te bewaren, je wijnglazen een mooi plekje te geven en kan je de bovenkant van het wijnvat gebruiken als een tafeltje. Wat wil je nog meer?

Een oude scooter renoveren

Heb jij een oude scooter die niet meer in gebruik is? Gebruik het dan als een tof meubelstuk voor in je interieur. Deze scooter is geverfd in een felle kleur en veranderd in een tafel met daaronder plek voor jouw wijnvoorraad. Opties genoeg om het neer te zetten, zolang je maar wel genoeg ruimte hebt.

Een wijnkast maken van kratten

Heb jij een lege muur in je huis? Dan is dit helemaal te gek! Deze wijnkast is volledig gemaakt van houten kratten. Door de combinatie van horizontale en verticale kratten heb je zowel plek voor wijnflessen als andere bijpassende producten. Maak deze kast zo groot en hoog als je zelf wilt en maak het helemaal af met wat leuke decoraties!

Een telefooncel in je interieur

Wil jij je interieur een Engelse sfeer geven? Dan is deze telefooncel wijnkast perfect voor in jouw huis! In de telefooncel is plek voor een kleine wijnvoorraad en is er een klein aanrecht toegevoegd zodat je daar de wijn kunt inschenken of daar je glazen op kunt neerzetten. Ook heeft de telefooncel nog de officiële deur, dit geeft een extra leuk effect!

Een piano gebruiken als wijnkast

Hoe gaaf is dit? Het frame van de piano is intact gebleven en aan de binnenkant veranderd door er plankjes in te bouwen. Onderin is genoeg plek om wijnflessen te bewaren en aan de bovenkant is plek om mooie wijnflessen als decoratiestuk neer te zetten. Deze wijnkast is zeker een bijzondere aanwinst voor in je interieur.

We hopen dat je met deze voorbeelden genoeg inspiratie hebt opgedaan om zelf een unieke wijnkast te maken. Heb je zelf een wijnkast of een ander uniek meubelstuk gemaakt? Laat het ons vooral zien door een foto te delen op onze site!

Favoriete items van Welke: