Huisje huren aan het water: op deze plekjes zit je goed

Wonen door Michelle

In Nederland hebben we echt genoeg verborgen parels. De meeste daarvan zijn mooie plekken aan het water. En dat is niet zo gek; het water heeft iets rustgevends en dat is precies waar we naar op zoek zijn tijdens de vakantie. Wij laten je in dit artikel vier gave vakantiehuisjes zien, uiteraard gelegen aan het water!

Luxe vakantiehuisjes met steiger

Bij Waterpark Belterwiede in het natuurgebied de Weerribben, kun je een vakantiehuisje huren dat niet alleen vrijstaand is en aan het water ligt, maar je kan hem ook boeken met een steiger! Zo kun je ook heerlijk met een bootje genieten van het water. Het is ook gewoon heerlijk met een drankje op het randje van de steiger te genieten van het zonnetje.

Op vakantie aan het IJsselmeer

Ga je liever richting het IJsselmeer? Kies dan voor het Bungalowpark Zuiderzee in Medemblik. Je geniet hier niet alleen van het water en de natuur, maar ook van de nodige cultuur. Zo kun je er genieten van historische gevels, het Nederlands Stoommachinemuseum en een nog werkende korenmolen.

Huisje in Giethoorn met privé-sloep

Wil je nou echt volop kunnen genieten van het water? Dan moet je natuurlijk in Giethoorn zijn. Giethoorn staat ook wel beken als het Venetië van het Noorden. Het is ook niet gek dat er veel keuzes uitgaan naar Vakantiepark Giethoorn. Naast de knusse huisjes, kun jij er ook een leuke sloep bij huren. Een dagje varen hoort immers wel bij een huisje aan het water uiteraard. ;)

Genieten van het water in Limburg

Ook in Limburg zijn er een aantal heerlijke plekken. Heerlijk genieten van een huisje aan het water, kan bij park Narvik Homeparc Heelderpeel. Dit park ligt midden in de bossen maar de vakantiehuizen liggen aan het meer. Het lijkt op een leuke campeerplek, maar toch is het net wat anders. Het park heeft een Scandinavische sfeer, inclusief huisjes met een klein tuintje, toegang om te varen en zelfs een sauna. Dit is nou eens een heerlijke plek om tot rust te komen.

Je hoeft natuurlijk niet altijd een andere plek op te zoeken. Zelfs als je op zoek bent naar afkoeling, kan je dit gewoon thuis vinden. Deze Amsterdamse vrouw is daar het voorbeeld van. Een zelfgemaakte zwembad in de tuin is wat zij aan de mediawereld liet zien. Het resultaat mag er zeker wezen!

Favoriete items van Welke: