Zo geef jij je huis een heerlijke geur

Wonen door Michelle

Er zijn onwijs producten te koop waarmee jij je huis lekker kan laten ruiken. Maar vaak zijn dit soort producten aardig aan de prijs, en raken ze snel op. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren waarop jij je huis op een makkelijke manier een heerlijk geur kan geven, wij vertellen je er een aantal! 

Gootsteen schoonmaken

Hoewel de trucjes om je huis lekker te laten ruiken eenvoudig zijn, het is vaak beter om een mogelijk probleem aan te pakken. Mocht er namelijk een onaangename geur in je huis hangen is de kans groot dat het uit je afvoer komt. Gelukkig is dit probleem makkelijk en snel op te lossen. De gootsteen goed schoonmaken doe je door wat zeep met citroengeur of citroenschillen door de afvoer te laten lopen, vervolgens giet je een hoop water door je afvoer. Heb je daarna nog steeds last? Giet dan een half kopje baking soda door je afvoer met water. Hiermee is je afvoer weer helemaal schoon en ben je af van vieze geurtjes.

 

Kamerplanten in huis

Door gezonde planten in je huis te hebben wordt de lucht op een natuurlijke manier gereinigd, hierdoor houd je een frisse en neutrale geur in huis. Perfect voor mensen die niet zo houden van sterke, zoete geuren.

Huis lekker laten ruiken

Geurpot maken

Er zijn ontelbaar verschillende geurkaarsen en geurstokjes te koop in de winkel. Maar zelf een lekker ruikend product maken is net zo makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld een luchtverfrisser van rijst maken, of je maakt een geurpot met kokend water. Giet kokend water in een pot of mok en voeg hier simpelweg ingrediënten naar keuze aan toe. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor kaneelstokjes, vanillestokjes of steranijs. Door de warmte van het water wordt de geur van de specerijen heerlijk verspreid door je huis.

Een gedropt maken

Positie van geurkaars en geurstokjes

Mocht je toch gebruik willen maken van een geurkaars of geurstokjes dan is de plek waar je ze neerzet ontzettend belangrijk. Zet je product bijvoorbeeld niet in een ruimte waar een deur of raam een stuk openstaat, hierdoor verdwijnt de geur snel uit je huis. Om de lekkere geur zolang mogelijk in je huis te laten kun jij je product het beste in ruimte zetten waar veel stoffen aanwezig zijn. Denk aan je slaapkamer of de woonkamer. Dat zijn ruimtes waar vaak dingen als kussens en dekens liggen, en daar blijft de geur het beste in hangen. 

Geurstokjes voor in huis

Stofzuigen met bruisballen 

Bruisballen zijn officeel bedoeld om lekker mee in bad te gaan, maar ze zijn ookte gebeuren om je huis een lekkere geur te geven. Breek je bruisbal in kleine stukjes totdat er alleen een hoop poeder over blijft. Vervolgens leg je dit op de vloer en zuig je dat op met de stofzuiger. Doordat je de poeder met een lekkere geur opzuigt en daarna de rest van de kamer of huis stofzuigt zal de geur zich heerlijk door het hele huis verspreiden.

Favoriete items van Welke: