De lekkerste sandwich maak je voortaan gewoon zelf

Food door Michelle

De BLT-sandwich is toch een echte klassieker. Deze sandwich staat bekend om de Bacon, Lettuce en Tomato die erop zit. Aan deze ingrediënten heeft de sandwich ook zijn naam te danken. Van zichzelf is het broodje al onwijs lekker, maar wij hebben een paar tips waardoor je de sandwich nòg lekkerder maakt!

 

Sandwich brood:

Het broodje van de sandwich is in het algemeen vaak erg eenvoudig. Wat het meest belangrijk is bij het brood is dat je vers brood gebruikt. Ook is het lekker om eens te variëren met brood: probeer bijvoorbeeld met zuurdesembrood, licht maisbrood of donker landbrood.

Een tip van ons is om de korstjes eraf te snijden. Hierdoor wordt het brood wat smeuïger en zachter (niet tegen de kids vertellen hoor). Ook lekker is om de broodjes even kort te toasten in een broodijzer. Hierdoor krijgt het brood wat meer bite en stevigheid, waardoor je je sandwich een stuk makkelijker kunt eten.

De sla:

De sandwich is onwijs lekker met botersla of romaine sla. Dit zijn de perfecte soorten sla, omdat het knapperig genoeg is voor een lekkere bite, maar ook precies zacht genoeg voor de combinatie met de andere ingrediënten. Ook komt de sandwich uitstekend uit de voeten met een gewone verse krop ijsbergsla.

De bacon:

Wat we proberen te krijgen bij de bacon is dat hij lekker knapperig wordt. Gebruik bij de bacon de dikste spek die er in de winkel te vinden is. Meestal werkt ontbijtspek het beste bij deze sandwich. Bak de bacon in een pan of doe het in de oven.

De tomaten:

De tomaten die het lekkerst zijn bij deze sandwich zijn heirloom tomaten of coeur de boeuf tomaten. Deze tomaten zijn vaak te vinden op markten. Ook lekker zijn cherrytomaten, maar die zijn wat onhandig met het beleggen van de sandwich.

De mayo:

Natuurlijk hoort er op deze sandwich ook een sausje en wij geven de voorkeur aan mayonaise. Maar welke is het lekkerst in combinatie met de andere ingrediënten? Je hebt twee varianten: zoete en zure mayo. Allebei zijn deze lekker voor op de sandwich. Maar toch gaat onze favoriete uit naar de truffelmayo.

Favoriete items van Welke: