Zo overleef je de warme zomerdagen

Life Hacks door Michelle

We hebben net de 30 graden aangetikt. De een vindt het heerlijk en de ander heeft er een hekel aan: een hete zomerse dag met 30 graden. Voor de mensen die het er zwaar mee hebben, maakten wij een lijst met tips hoe jij deze hete dagen overleeft. Zo kun je het eerste deel van “vandaag tomaatje, morgen chocolaatje” mooi overslaan.

Kleding

Door met de juiste kleding rond te lopen, krijg je het minder snel heet. Met de juiste soort hebben we het natuurlijk over de juiste materialen en de bijbehorende kledingstijl. Sierraden moeten we huislaten. Deze worden ongelooflijk heet en zal alleen maar blijven plakken aan de huid. Bij het dragen van kleding, kun je het beste gaan voor katoen of linnen. Dit zijn de beste stoffen waar je het lang mee kan volhouden. Vermijd grijze kleding, want die zijn gewoon erg gevoelig voor zweet.

Afkoeling in huis

Zodra je genoeg afkoeling hebt in huis, kan je het hier stukken beter volhouden. Dit kan je door een ventilator en airco neer te zetten, maar ook om de ramen en deuren open te zetten om het lekker te laten doortochten. Let er hierbij wel op dat het raam waar de zon op staat en gordijn heeft wat ervoor kan, anders komt er alleen maar meer hitte naar binnen. En geloof ons: een koud/lauwe douche doet wonderen!

De juiste haarkeuze

Een mooie volle bos haren heeft zo zijn voordelen, echter wordt het bij warm weer wel erg heet. Een bezoekje bij de kapper kan al een hele opluchting zijn, maar mocht je daar nou liever niet weer naartoe gaan: steek je haar dan op. Door de nek vrij te maken wordt het minder plakkerig en benauwd.

Schoenen

Tot slot: draag open en luchtige schoenen. Voor de vrouwen: mocht je nou geen fan zijn van teenslippertjes, ga dan voor leuke sandalen. Deze staan overal bij, zijn luchtig en lopen ook nog eens een stuk fijner dan slippers (of hakken).

Favoriete items van Welke: