Een zalm-roerbak met groenten: snel, gezond en heerlijk!

Food door Michelle

Heb je zin in een lekker roerbakrecept met zalm? Wij laten je vandaag een heerlijk recept zien van een simpel roerbakrecept met zalm die je zo op tafel zet. Een goede gezonde portie waar iedereen gegarandeerd van zal smullen. Je kan het natuurlijk op allerlei verschillende manieren maken

Ingediënten roerbakzalm

  • Verse zalm 
  • Sesamolie
  • Knoflook
  • Gember
  • Sperziebonen
  • Champignons
  • Wat (snoep)tomaatjes
  • Sojasaus
  • Bosui
  • Sesamzaadjes
  • Citroen
  • Quinoa of (bruine) rijst

Hoe maak je de zalm roerbak?

  1. Snijd de zalm in blokjes en doe dit in een grote kom samen met 2 eetlepels sojasaus. Goed doorroeren en even laten marineren met de soja. Zo kan de zalm de soja goed in zich nemen, waardoor hij nog net iets lekkerder smaakt. Ondertusen kan je water laten koken om de rijst alvast klaar te maken, beter te vroeg dan te laat. ;)
  2. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes, dop de sperziebonen en snijd de bosui klein. De tomaatjes kan je door de helft of in kwartjes snijden. Heel laten kan natuurlijk ook!
  3. Verwarm een koekenpan en doe hier een eetlepel sesamolie in. Zodra de pan heet genoeg is doe je de zalm erin, samen met een halve eetlepel knoflook en halve eetlepel gember. Bak dit 8-10 minuten of totdat de zalm goed gaar is. Roer af en toe de vis goed door. Als de vis gaar is doe je het in een kom en zet je het apart. Zorg ervoor dat je dit echt van het vuur af haalt, anders wordt de zalm te doorgebakken en dat wil je natuurlijk niet bij een lekker stuk vis.
  4. Voeg nog wat sesamolie toe aan de pan en bak nu de sperziebonen en de champignons, samen met een eetlepel sojasaus, een halve eetlepel knoflook en een halve eetlepel gember. Bak de groenten totdat ze een lekker bruin laagje hebben, dit kan je natuurlijk voor jezelf inschatten.
  5. Leg nu de zalm boven op de groenten in de pan, besprenkel het geheel met het sap van één citroen en voeg de bosui en de sesamzaadjes hieraan toe.
  6. Roer het geheel voorzichtig door en serveer met quinoa of (bruine) rijst.

Smullen maar! Mocht jij nou echt een vis liefhebber zijn, probeer dan ook zeker eens deze heerlijke vis-taco

Favoriete items van Welke: