Dit zijn de interieur trends voor de herfst van 2020

Wonen door Michelle

Nu het langzamerhand steeds kouder en donkerder wordt in Nederland zitten we steeds meer binnen, een goede reden dus om jouw huis helemaal herfst klaar te maken. Je huis een make-over geven doe je het beste door je te laten inspireren door de nieuwste trends: dit zijn de herfst interieur trends van 2020!

Interieur trends van 2020

Ondanks dat er ieder jaar nieuwe trends zijn, er zijn altijd trends die blijven en die je ook dit jaar weer in je interieur kunt toepassen. Een zeer geliefde trend waar we helaas dit jaar afscheid van moeten nemen is de industriële stijl, deze trend die de afgelopen jaren enorm hip is geweest zal je aankomend najaar een stuk minder zien.

Maar niet getreurd, want er zijn ook een aantal trends die lekker blijven! Zo blijft de kleur groen een trend, vooral in de vorm van mooie kamerplanten. Ook zijn ronde vormen in je interieur nog erg populair, denk hierbij aan ronde spiegels en ronde (eet) tafels.

De herfstkleuren van 2020

De afgelopen jaren was grijs de basiskleur die je in veel woningen zag, tegenwoordig wordt de basis in veel interieurs gelegd met neutrale bruintinten. Daarnaast houden we het dit najaar niet bij één basiskleur maar mag je juist kleuren en prints combineren, misschien een kleine uitdaging maar het geeft een onwijs gaaf eindresultaat!

Ook de warme kleuren zijn een enorme trend van dit najaar. Vorig jaar waagde veel mensen aan de trend door een muur in een warme kleur te verven, dit jaar mag je daar nog veel verder mee gaan! Kleuren die je dit najaar veel gaat zien zijn donkerbruin, okergeel en donkergroen. Vind je muren verven een stap te groot? Begin dan klein. Koop bijvoorbeeld een mooi tapijt in een warme kleur, leuke kussens voor op de bank of wat accessoires in een warme herfstkleur.

Een duurzaam interieur

Bij deze trend gaat het om het gebruiken van natuurlijke materialen in je woning, denk hierbij aan riet, bamboe of hout. Je ziet steeds meer interieurmerken bewuste keuzes maken in materiaalgebruik, denk bijvoorbeeld aan vloeren van gerecycled hout. Neem voor deze trend ook zeker eens een kijkje bij de plaatselijke kringsloopwinkel, een tweedehandsmeubel is een unieke toevoeging aan je interieur. En uiteraard mogen de kamerplanten deze herfst niet ontbreken, want met een beetje groen knapt ieder interieur op!

Handgemaakte decoraties in je interieur

Dit najaar draait het helemaal om handgemaakte meubels en decoraties. Het is makkelijker dan je denkt en wie weet ontdek je wel een nieuwe hobby! Maak bijvoorbeeld leuke meubels van kratten of kies voor creatieve accessoires. Hiermee heb jij unieke accessoires of meubels om je interieur er leuk uit te laten zien!

Met deze nieuwe interieur trends moet het zeker lukken om jouw woning een najaars make over te geven. Heel veel succes!