Met deze tips bespaar je makkelijk geld in de supermarkt

Life Hacks door Michelle

Boodschappen doen, dat moeten we allemaal. Maar de een heeft nou eenmaal meer te besteden dan de ander. En als je even niet oplet dan kan het bedrag aan de kassa snel hoog oplopen. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om makkelijk geld te besparen in de supermarkt, wij vertellen je er een paar!

Let op de aanbiedingen 

Naar welke supermarkt je ook gaat, wekelijks zijn er nieuwe aanbiedingen die ervoor zorgen dat je makkelijk geld kan besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je dingen die je standaard nodig hebt tijdens een aanbieding inslaat. Producten zoals tandpasta, shampoo of toiletpapier gaan niet over datum en kunnen dus een lange tijd in je huis blijven staan. Denk hierbij ook alvast vooruit. Heb je volgende week een verjaardag? Bekijk dan alvast de folders, wie weet kan je deze week wijn of chips veel goedkoper inslaan.

Goedkoop boodschappen doen

Doe één keer per week boodschappen

Doe jij meerdere keren per week of misschien wel dagelijks boodschappen? Grote kans dan dat je meer kwijt bent dan wanneer je één keer per week naar de supermarkt zou gaan. Als je in één keer boodschappen doet voor de hele week dan denk je beter na over wat je de hele week nodig hebt, hierdoor koop je dus sneller alleen de producten die op je lijstje stonden. Als je vaker in de supermarkt komt word je waarschijnlijk makkelijker verleidt om ook andere dingen te kopen, en hiermee ben je snel een stuk meer geld kwijt. Online boodschappen doen kan hierbij ook helpen. Door online boodschappen te doen klik je alleen de dingen aan die je nodig hebt en word je niet verleidt door bepaalde aanbiedingen of producten die je ziet liggen.

Koop huismerken 

De huismerken van de supermarkt zijn stukken goedkoper dan de A merken die ernaast liggen, en het verschilt proef je lang niet altijd. Het kan daarom geen kwaad om huismerken te proberen en te testen of ze wellicht even lekker zijn. Bij sommige producten geldt het zelfs dat er geen helemaal geen verschil is tussen het huismerk of het A merk. Bij producten zoals bloem is het vaak zo dat de producten uit dezelfde fabriek komen en dat het alleen duurder is doordat het van een bepaald merk is, een goede reden dus om het goedkopere product te kopen.

Goedkoop boodschappen doen

Eet minder vlees

Naast dat minder vlees eten goed is voor het milieu, het is ook onwijs goed voor je portemonnee. Vlees is vaak het duurste ingrediënt wat een gerecht kan hebben, helemaal geen gek idee dus om dat soms te vervangen. Minder vlees eten kan voor sommige mensen even wennen zijn, maar er zijn genoeg lekkere vegetarische gerechten te vinden. Maak bijvoorbeeld een lekkere paprika soep, superlekker en perfect voor de koudere dagen. Ook kun je in jouw favoriete gerechten het vlees gewoon weglaten, gebruik bijvoorbeeld eens een omelet in de nasi in plaats van stukjes kip.

We hopen dat je met deze tips makkelijker geld bespaar bij je volgende supermarkt bezoek.

Favoriete items van Welke: