Wauw! Waanzinnige kerk omgebouwd tot villa

Wonen door Michelle

Telkens verbazen wij ons over de waanzinnige huizen die in ons eigen land te vinden zijn. Of we nou daadwerkelijk interesse hebben om hier in te trekken, dat betwijfelen we, maar eerlijk is eerlijk: het is wel waanzinng om naar te kijken. Deze kerk is behoort zeker tot een van de meest bijzondere villa's van Nederland. Zie hier de fantastische beelden:

Kerk van buiten, villa van binnen

Deze monumenteale Kapel is gelegen in Wijchen. In 1904 is hij gebouwd en in 2010 heeft dit waanzinnige monument een restauratie ondergaan. Tijdens deze transformatie is het een mooie woning geworden. Van buiten is het wellcht lastig om te zien, maar van binnen heeft het een modern design wat het een bijzondere villa maakt.

Ruimte genoeg

De kerk heeft in totaal 4 verdiepingen. In de kerk zijn er nog een aantal kenmerken van de kerk terug te vinden, zoals een oude kerkbank. Op de begane grond zijn er twee slaapkamers, een badkamer, een televisiekamer en een toilet. De tuin kan je bereiken via de hal, maar ook via de televisiekamer.  De eerste verdieping heeft een zitkamer met haard. Ook is er een keuken aanwezig op deze verdieping. Hier vind je een grote slaapkamer met een badkamer. De derde en vierde verdiepingen zijn vooral te gebruiken als opbergruimte. Voor verzamelaars een paradijs dus!

Een oud klooster

Het klooster sloot in 2004 haar deuren, waardoor het leeg kwam te staan. Het is omgetoverd tot een mooie woning en nu staat hij te koop op Funda. Het prijskaartje staat op ruim een miljoen euro, maar dan heb je ook wat!

Favorieten van Welke: