Drie heerlijke gerechten met paprika als hoofdingrediënt
Paprika kun je overal voor gebruiken en is niet slecht voor je gezondheid. Paprika’s zijn namelijk nagenoeg caloriearm, zitten vol met vitamine C, kalium en foliumzuur, zijn niet duur en ongelofelijk lekker! Hieronder vind je dan ook drie gerechten met paprika. Wat ga jij klaarmaken?
Stevige paprikasoep
Wat heb je nodig?
- Twee stengels selderij
- Bosui of halve prei
- Drie paprika’s
- Twee tomaten
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel geroosterde paprikapoeder
- Chilipeper in ringetjes naar smaak
- 1 groentebouillonblokje
- Oregano
- Peterselie
- Sap van twee sinaasappels
Extra opties:
- Brood naar keuze
- Croutons
- Feta
- Bosuiringen
- Spinazie
Bereidingswijze:
Bak de twee stengels selderij samen met de bosui of de preiringen in een braadpan. Snij de paprika’s en tomaten klein en voeg deze toe in de braadpan, samen met een eetlepel geraspte gember en laat dit 5 minuten koken. Voeg vervolgens een eetlepel geroosterde paprikapoeder toe en eventueel wat chilipeperringen. Roer door en voeg daarna de oregano, het groentebouillonblokje, de peterselie en het sap van twee sinaasappels toe, samen met een liter water. Laat dit 20 minuten koken en pureer de soep daarna goed. Je verse paprikasoep is nu helemaal ready!
De Hongaarse Lesco
- Eén ui
- Zes paprika’s
- Blik tomatenblokjes of vier rijpe tomaten
- Bakboter
- Halve eetlepel suiker
- Zout
- Eetlepel zoete, milde paprikapoeder
Extra opties:
- Gebakken ei
- Gebakken spekblokjes
- Champignons
- Plakjes Hongaarse worst
Bereidingswijze:
Snipper de ui en bak deze in bakboter in een grote, ondiepe pan. Snij de paprika’s in dunne reepjes en voeg deze bij de ui. bak dit voor 15 minuten, regelmatig roeren. Vervolgens voeg je de blik tomatenblokjes of de vier rijpe tomaten in blokjes hieraan toe, samen met de suiker, zout en paprikapoeder. Kook dit 20 minuten totdat het op een dikke tomatensaus lijkt. Serveer de lesco met rijst of gebakken aardappels of er een complete maaltijd van te maken.
Chili con paprika
- Eén ui
- Knoflook
- 500 gram gehakt of vegetarisch gehakt
- Eén blik tomatenpuree
- Drie paprika’s
- Bouillonblokje
- Rozemarijn
- Oregano
- Komijnpoeder
- Blok tomatenblokjes
Extra opties:
- Blik kidneybonen
- Maïs
- Chilipeper
Bereidingswijze:
Snipper de ui en bak deze samen met de knoflook in een braadpan. Voeg hier het vlees aan toe en bak het lichtbruin. Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en laat dit goed ontzuren. Snijd de paprika’s in ringen of blokjes en voeg deze toe, samen met een bouillonblokje, de rozemarijn, oregano en komijnpoeder. Roer door en voeg het blik tomatenblokken hieraan toe, samen met wat water. Laat dit geheel sudderen voor een halfuur. Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld Turks brood, rijst of aardappels.
Favoriete items van Welke: