Zo maak je een eigen zwembad van pallets voor in je tuin

Hobby door Michelle

In de zomermaanden verlangen we allemaal naar enige verkoeling. Waar de een naar het strand of buitenzwembad gaat, blijft de ander liever thuis. Je kunt natuurlijk een zwembad kopen of er eentje in je tuin aan laten leggen. Eerder zagen we hoe een dame een zwembad in Amsterdam wist te bouwen. Dit kan ook anders, namelijk van pallets! Hoe? Dat laten we je in dit artikel zien.

 

Een zwembad van pallets

Je doet er goed aan te beginnen met een zeil op de grond. Zorg er hierbij wel voor dat deze groot genoeg is voor het hele zwembad. Dit om het zwembad, maar ook de ondergrond niet te beschadigen. Vervolgens begin je met het maken van de constructie, zoals je hieronder ook op het filmpje kan zien. Nadat je de basis van pallets in elkaar hebt gezet, breng je hier nog een laag triplex bij aan, zodat het frame extra stevig is. zet het zwembad vervolgens wel met een paar spanbanden vast, voordat je verder gaat.

Hierna bedek je het frame met lakens, deze zet je goed vast, en daarna komt het zeil erin. Zorg er ook hier weer voor dat het zeil groot genoeg is. hij moet hierbij ruim over de rand heen kunnen komen. Spreid het zeil goed en plak het bij de randen even vast met tape. Wanneer het zeil helemaal goed ligt plaats je nog een houten rand boven op het frame, zodat het zeil hier goed in blijft klemmen.

Zie hier een voorbeeld filmpje hoe je zelf een zwembad maakt

De afwerking van een zwembad

De afwerking is natuurlijk helemaal je eigen keuze. Op het filmpje is te zien dat ze het zwembad alleen aflakken, maar dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Misschien wel je wel een roze zwembad, of eentje met alle kleuren van de regenboog. Kan allemaal! Heb je nog pallethout over, dan kun je het zwembad daar ook nog verder mee versieren als je dit zou willen. Wil je andere bekleding gebruiken voor je zwembad? Dan is dat ook mogelijk. Zorg er alleen wel voor dat het volledig waterdicht is.

Favoriete items van Welke: