Deze 4 theesoorten ondersteunen jou mentaal en fysiek

Food door Michelle

Een lekker bakkie thee is voor veel mensen even me-time. Op de bank met een kopje thee even bijkomen na een lange dag, of juist bij het ontbijt om op te laden voor de dag die komen gaat. Wil jij je hoofd en je lijf mee laten profiteren van dit genietmomentje? Kies dan een van de volgende 4 theesoorten uit die jou mentaal en fysiek ondersteunen.

Munt thee

Verse munt is een favoriet van velen om in een restaurant te bestellen. Je kunt het natuurlijk ook makkelijk thuis maken, vers of uit een zakje. Munt thee is niet alleen lekker, maar ook goed voor je ademhaling en spijsvertering. Daarnaast kan muntthee helpen tegen misselijkheid dus het is ook een goed idee om een kopje mee de auto in te nemen als je wagenziek bent. En tot slot werkt het ook nog eens rustgevend omdat het de aanmaak van cortisol, een stresshormoon, vermindert.

Zwarte thee 

De bekendste zwarte thee is waarschijnlijk earl grey. Daarnaast zijn heel veel andere theesmaken ook op basis van zwarte thee zoals fruitsmaken. Geen tandenborstel bij je? Drink zwarte thee. Het laat je tandplak namelijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast zorgt zwarte thee ervoor dat er meer bloed naar je hersenen stroomt. Hierdoor kun je geconcentreerder te werk! Zet dus een lekker kopje zwarte thee in plaats van koffie voor je concentratie.

Groene thee 

Waarschijnlijk wist je al dat groene thee gezond is. Dit is namelijk best bekend. Niet voor niks wordt matcha-poeder, gemaakt van groene theebladeren, als superfood gezien. Allereerst helpt groene thee tegen veroudering: dag botox en hallo theetje! Daarnaast werkt deze thee ontstekingremmend en werkt het tegen virussen. Kan jouw imuumsysteem wel een boost gebruiken? Groene thee is je best vriend(in).

Kamille thee

Oke, we spelen een beetje vals. Kamille is namelijk een kruid, en geen thee. Maar deze kruidenthee is wel de ultieme nightcap. Dit kruid is namelijk een natuurlijke spierontspanner die tegelijkertijd migraine voorkomt. Stress voor die date en nog te vroeg voor een borrel? Kamille thee. Kun je niet slapen? Kamille thee. Belangrijke presentatie? Kamille thee.

 

Staat jouw favoriete thee er niet tussen? Er zijn nog veel meer soorten thee die een bepaalde werking hebben. De een misschien wat voordeliger dan de ander. Deze 4 theetjes helpen jouw mind en body in ieder geval!