6 tips om je woonkamer goedkoop in te richten

Wonen door Michelle

Ben je toe aan een nieuwe inrichting maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Je kunt natuurlijk altijd de nodige inspiratie opdoen in de verschillende bladen, online of door het kijken van een programma op tv. Hier kun je dan vervolgens een mooi moodboard van maken zodat je precies weet wat de nieuwe inrichting wordt. Op het moment dat je deze spullen aan gaat schaffen, kan dit nogal wat gaan kosten. Daarom geven wij je vandaag een aantal tips om de woonkamer goedkoop in te richten.

 

 

Folders bekijken

Grote kans dat jij geen ongeadresseerd reclamedrukwerk krijgt, zoals veel mensen, maar toch kan het lonen de folders eens goed te bekijken. Niet alleen vanwege de aanbiedingen maar ook doordat je hierdoor nog nieuwe ideeën op kunt doen. En wanneer je de folders niet thuis ontvangt, kun je dit ook doen via het internet of met bepaalde apps.

Ga op zoek naar tweedehands pareltjes

Er zijn veel mensen die na een korte periode alweer wat nieuws in hun woonkamer willen hebben staan, terwijl het oude nog niet versleten of kapot is. Deze meubels komen vervolgens bijna altijd online te koop te staan, of worden naar de kringloop gebracht. Ga hier dus eerst eens op zoek naar jouw favoriete meubelstukken, voordat je het splinternieuw gaat kopen.

Besparen op grote meubelstukken

Een leuke bijzettafel kost natuurlijk lang niet zoveel als een nieuw bankstel. Logisch dus, dat de korting van een bankstel veel meer is dan van een bijzettafel. Ga daarom op zoek naar banken en kasten die goedkoop zijn. Hiermee kun je serieus een paar honderd euro besparen.

Doe het zelf!

DIY is al jaren populair, onder andere omdat je echt je eigen stijl toe kunt passen. Wat ook fijn is, is dat dit meestal met een klein budget al kan, wat het natuurlijk erg goedkoop maakt. Vooral accessoires kun je dus heel makkelijk zelf maken. Door een poef te maken van een oude band of beddengoed een nieuwe kleur te geven met textielverf. De opties zijn eindeloos. Je zou zelfs een eigen thuisbioscoop maken en dat voor weinig centen!

Koop alles bij dezelfde aanbieder

Koop je alles online? Dan is het misschien een goed idee dit zoveel mogelijk bij dezelfde aanbieder te doen. Op die manier betaal je namelijk maar één keer de verzendkosten maar daarnaast is het soms ook nog eens zo, dat je bij een bepaald orderbedrag nog een extra korting krijgt. En dat kan behoorlijk schelen.

Vergelijk de prijzen

Duurder is lang niet altijd beter, dat weten we allemaal. door bepaalde producten met elkaar te vergelijken kan dit je ook geld besparen. Die ene mooie bank is bij een andere aanbieder net iets anders gestikt, of in een iets lichtere tint, maar wel tweehonderd euro goedkoper. Ga bij zoiets na of je ook gelukkig bent met die goedkopere bank, of dat je echt die meerprijs wilt betalen.

Favoriete items van Welke: