De leukste ideeën voor gezelligheid op je balkon

Wonen door Michelle

Zodra de temperaturen omhoog gaan willen we graag naar buiten om zoveel mogelijk van de zonnestralen te kunnen genieten. Maar als je dan op je balkon gaat zitten genieten van het weer, is het wel zo fijn als je balkon leuk aangekleed is. Zo kun je bijvoorbeeld een tuintje beginnen op je balkon, maar daar blijft het niet bij. Daarom laten wij je vandaag de leukste ideeën zien voor op het balkon!

Lekker zitten op je balkon

Wil je lekker kunnen zitten op je balkon, dan is een fijn zitgedeelte heel belangrijk. Heb je een groot balkon dan kun je makkelijk denken aan een lounge set, maar als je ruimte beperkt is moet je op zoek gaan naar andere mogelijkheden. Je zou kunnen denken aan een bistro-set, dit neemt niet veel ruimte in beslag maar de tafel is dan ook vrij klein. Wil je met je lief buiten willen eten, dan heb je niet genoeg aan deze tafel.

Waar je dan wel voor zou kunnen kiezen is een tafel die je heel makkelijk weer in kan klappen. Er zijn campingtafels te verkrijgen die je makkelijk in kan klappen wanneer je deze niet gebruikt, maar je zou ook voor een tafel kunnen kiezen die je aan je reling bevestigd. Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor de sier. ;)

Genoeg ruimte voor planten

Hoe groener, hoe beter. Wil je ook genoeg ruimte hebben voor je planten? Dan kun je het beste kiezen voor plantenbakken- of potten die je op je reling plaatst. Zo heb jij toch genoeg groen op je balkon waar je van kan genieten, maar staat het niet in de weg. Deze bakken en potten zijn er in verschillende kleuren en maten, dus er is er altijd wel eentje die bij jouw stijl past.

Vergeet de vloer niet

Ook de vloer moet je niet vergeten, zeker niet wanneer je voor meer sfeer wilt zorgen. Je kan kiezen voor houten vlonders, maar er zijn ook verschillende tegels verkrijgbaar. Deze zijn er in allerlei verschillende materialen te vinden, maar ook met verschillende patronen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een meer natuurlijke sferen zoals (kunst)gras.

Favoriete items van Welke: