Deze Carpaccio pastasalade is een feest op je bord
Carpaccio, wie houdt er nou niet van? Op bijna elke menukaart is het wel te vinden, al wordt hij wel in ieder restaurant anders bereidt. Zo kun je hem de ene keer ontzettend lekker vinden, en valt hij de volgende keer heel erg tegen omdat er bijvoorbeeld heel weinig kappertjes op zitten. Vandaag delen wij een Carpaccio pastasalade met je. Deze is niet alleen heel erg lekker, maar ook ontzettend goed gevuld. Een prima maaltijdsalade op een warme zomerdag. Want zeg nou zelf, dan heeft niemand zin om te koken toch?
Wat heb je allemaal nodig?
- 1 pakje carpacciovlees (ongeveer 100 gram)
- 150 gram pasta
- 1 eetlepel zongedroogde tomaten
- 2 handjes rucola
- Halve eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels snippers oude kaas of Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels pijnboompitje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- Peper en zout
Deze ingrediënten zijn voor twee persoon maar kan uiteraard heel makkelijk aangepast worden. de pastasalade bereid je in ongeveer 25 minuten, dus staat zo op tafel.
De pastasalade maken
Begin met het koken van de pasta. Doe dit in een pan met ruim water en volg de aanwijzingen die op de verpakking staan. Ondertussen rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud dit regelmatig, zodat de pitten niet zwart worden. De gedroogde tomaten en de kappertjes snijd je in stukjes en het carpacciovlees snijd of scheur je in grove stukken.
Maak vervolgens de dressing. Dit doe je door de witte wijnazijn te mengen met de olijfolie en de honing. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout. Wanneer de pasta gaar is giet je dit af en mengt het vervolgens met de dressing. Roer het goed door elkaar zodat de dressing mooi verdeeld is. daarna voeg je de rucola, het carpacciovlees, de zongedroogde tomaten, de kappertjes en de oude kaas of Parmezaanse kaas toe. Meng dit ook weer goed door elkaar en maak het gerecht af door de geroosterde pijnboompitten er overheen te strooien.
Favoriete items van Welke: