Vijf Netflix series die je gezien moet hebben in 2020

Hobby door Michelle

De tijd waar we nu in leven kan soms erg stressvol zijn, vandaar dat het goed is om soms even te ontspannen. Een leuke serie kijken is voor veel mensen een goede manier om even tot rust te komen. Daarom laten wij je vandaag vijf series zien op Netflix die je gezien moet hebben!

La Casa de Papel

Spaanse series zijn de afgelopen jaren onwijs populair geworden, niet gek dus dat ze goed worden bekeken op Netflix. Een van de bekendste Spaanse Netflix series is La Casa de Papel. Deze spannende serie gaat over een mysterieuze man die zichzelf 'el Professor’ noemt. Samen met acht criminelen gaan ze aan de slag met de grootste overval in de Spaanse geschiedenis, een overval op de Koninklijke munt, een grote bank.

Het doel is om zelf bankbiljetten te drukken en met een totaalbedrag van 2,4 miljard euro het gebouw te verlaten. In deze serie wordt zowel de kant van de criminelen als van de politie uitgelicht, vandaar dat deze serie zo onwijs spannend is! La Casa de Papel heeft anno september 2020 vier seizoenen, waarvan is bevestigd dat er een laatste seizoen aan zit te komen.

Orange is the New Black

Voor mensen die van gevangenis series houden is Orange is the New Black perfect! De serie gaat over hoofdpersoon Piper Chapman die vijftien maanden de gevangenis in moet voor een misdaad die ze tien jaar geleden heeft gepleegd. Piper verruilt haar leven in New York voor een plek in een vrouwengevangenis, waar ze in aanraking komt met een groep opmerkelijke groep gevangenen. In de serie is te zien dat Piper verschillende grote fouten maakt en het haarzelf daarom niet makkelijk maakt in de gevangenis. De serie heeft zeven seizoenen, hiermee heb je dus lang kijkplezier!

Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere serie, een zogeheten anthologieserie. Iedere aflevering heeft namelijk een andere cast en een compleet andere verhaallijn. Het terugkerende thema van de serie is de donkere kant van de technologie en social media. De ‘zwarte spiegel’ die iedereen tegenwoordig in zijn broekzak heeft zitten. De snelle technologische ontwikkelingen en de gevaren die het met zich mee brengt. Black Mirror wordt door veel mensen beschreven als een zware serie die je aan het denken doet zetten.

Vis a Vis

Deze serie wordt beschreven als de perfecte combinatie van Orange is the New Black en La Casa de Papel. Vis a Vis een Spaanse serie dat zich afspeelt in een vrouwengevangenis. De hoofdpersoon is de onschuldige jonge vrouw Macarena Ferreiro, ze beland in de gevangenis wegens oplichting nadat ze erin is geluisd door haar minnaar. Macarena moet zich aanpassen aan de harde wereld in de gevangenis en veranderd daardoor al snel in een heel ander persoon.

In de gevangenis komt Macarena al snel in contact met celgenoot Yolanda, die buiten de gevangenis 9 miljoen euro verborgen houdt. Als Yolanda wordt vermoord kan dat geld in de handen komen van Macarena. Zij schakelt de hulp van haar vader in, maar helaas wordt ze zowel binnen als buiten de gevangenis tegenhouden door een gevaarlijke gevangene die ook op de hoogte is van het hoge geldbedrag.

The Blacklist

The Blacklist is een Amerikaanse misdaadserie. De serie gaat over Raymond Reddington, Amerika’s meeste gezochte crimineel. Op een dag heeft hij genoeg van zijn criminele leven en besluit zichzelf aan te geven bij de FBI. Hij heeft in die jaar twintig dat hij crimineel is een lijst samengesteld van zware criminelen die onvindbaar zijn voor de FBI en de CIA. Hij wil de FBI helpen de criminelen van de zogeheten Blacklist te pakken, onder de voorwaarden dat hij alleen met Elizabeth Keen praat, een jonge vrouw die nog maar net bij de FBI werkt. De grote vraag is, waarom helpt hij de FBI en waarom wil hij alleen met Elizabeth praten?

Ben je nog op zoek naar andere top-series? Neem dan een kijkje bij de 20 beste Netflix series, volgens hun IMDb scores. Met deze Netflix series ben je voorlopig nog wel even zoet met kijken en hoef je niet nog op zoek te gaan naar Piratebay alternatieven voor nieuwe downloads.