Zo val je gemakkelijk af na de feestdagen

Life Hacks door Michelle

De feestdagen zitten er weer op en het nieuwe jaar is begonnen. De feestdagen zijn ontzettend leuk, maar voor veel mensen ook een ongezonde periode. Grote kans dat je tijdens die gezellige dagen wat ongezonder hebt gegeten en daardoor misschien wat bent aangekomen. Toch is dit niet iets om je druk om te maken, afvallen is namelijk helemaal niet zo lastig als je misschien denkt. Wij geven je een aantal tips!

Houd het realistisch

Het is goed om doelen voor jezelf op te stelen, maar maak het niet te gek. Als je voor jezelf hebt besloten hoeveel je precies wilt afvallen is het goed om realistisch na te denken over hoe je dat gaat doen en in welke tijd. Vijf kilo in een week afvallen is vrijwel niet haalbaar en zorgt er alleen maar voor dat jij je motivatie verliest. Kijk daarom realistisch naar wat je doel is en hoe je dat wilt gaan bereiken. Plan bijvoorbeeld in wanneer je tijd hebt om te sporten. Ook is het belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf. Het is oké om jezelf een stukje chocolade te gunnen in het weekend, geniet ervan en zie het als een motivatie voor de volgende week.

Let op je voeding

Zodra je denkt aan afvallen denk je waarschijnlijk al snel aan sporten. Lichaamsbeweging is zeker belangrijk in dit proces maar je voeding speelt ook een grote rol. Gezond eten is vanzelfsprekend, veel groenten en fruit eten en weinig suiker en vet is het belangrijkste. Daarnaast is water drinken belangrijk, water is een goed alternatief voor allerlei drankjes waar veel suiker in zit. Daarnaast is het goed om na te denken over wat je eet, wanneer je eet en hoeveel je eet. Langzamer eten is een goede truc, hierdoor zit je namelijk sneller vol en eet je minder. Daarnaast is water drinken tijdens een maaltijd handig, ook hierdoor zit je sneller vol. Ongezonde snacks kun je het beste even tijdelijk ontwijken, vervang deze bijvoorbeeld met fruit of wat snoep groenten.

Afvallen na feestdagen

Afvallen met lichaamsbeweging

Naast gezonde voeding is sporten heel belangrijk zodra je gewicht wilt verliezen, toch is dit voor veel mensen een valkuil. Vaak vinden mensen sporten niet leuk en houden ze het daardoor niet vol. Het is daarom belangrijk dat je een vorm van lichaamsbeweging kiest die je leuk vindt om te doen. Bij het woord sporten denk je waarschijnlijk snel aan de sportschool, maar er zijn ontelbaar andere soorten lichaamsbeweging die jij misschien wel veel leuker vindt om te doen. En zodra je iets doet wat je leuk vindt zal je het ook sneller volhouden. Kies er bijvoorbeeld voor om thuis te sporten, je hebt verschillende work-outs op het internet staan die je makkelijk thuis kunt uitvoeren. Of misschien is hardlopen of wandelen wel iets voor jou, lekker bewegen in de buitenlucht is ontzettend goed voor je gezondheid. Probeer wat vormen van lichaamsbeweging uit en ontdek welke jij het liefste doet.

Afvallen na feestdagen

We hopen dat we je hebben kunnen helpen met de bovenstaande tips, we wensen je een fijn 2021!

Favoriete items van Welke: