Wat doe jij met de zolder? Vijf inspirerende voorbeelden van Welke.nl

Wonen door janjaap

Wordt jouw zolder ook alleen gebruikt om oude meubels en rommel op te slaan? Dat is heel jammer want van de zolder maak je een prachtige slaapkamer, werkruimte of zelfs een badkamer! En dat werkt ook nog eens waardevermeerderend voor jouw huis! Bekijk de voorbeelden en tips in dit artikel van Welke.nl maar eens.

1. De zolder als slaapkamer

Wat dacht je van een heerlijke slaapkamer op zolder waar je lekker kunt slapen onder het schuine dak? Met een dakkapel of dakramen komt er voldoende daglicht binnen. Geen ramen? Kies dan voor lichte kleuren  op de wanden en de vloer zodat het geheel toch sfeervol blijft. Wist je trouwens dat je met een extra slaapkamer op zolder vaak ook de waarde van jouw huis verhoogd?

 

 

 

2. De zolder als werkplek

Wanneer je regelmatig thuis werkt, is een goede werkplek vrijwel onmisbaar. Wat dacht je van een heerlijk rustige werkplek op zolder? De schuine wanden van de zolder zijn ideaal om een bureau tegenaan te plaatsen. Wanneer je zit te werken, heb je immers geen hoge ruimte nodig.

 

 

 

3. De badkamer op zolder

Maak van de zolder een plek om heerlijk te ontspannen! De onderdelen van de badkamer waar je rechtop moet staan, zoals de douche en de wasbak, plaats je in de hoogste delen van de ruimte. Onder de schuine wanden van de zolder kun je prima een bad of een toilet plaatsen. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

 

 

 

4. De zolder als kinderkamer

Voor kleine kinderen is het misschien nog niet zo heel handig (denk aan nachtelijk toiletbezoek waarbij ze dan de trap af moeten) maar voor oudere kinderen is een slaapkamer op zolder ideaal. Ze hebben er dan echt een eigen plekje. Gebruik de schuine wanden om een knusse bedstee te maken of gebruik de hoogte juist voor een bed waaronder voldoende speelruimte is.

 

 

 

5. de zolder als extra bergruimte

Heb je geen zin om de indeling van het hele huis om te gooien? Dan maak je van de zolder toch gewoon een handige opbergruimte. Plaats kastjes onder de schuine wanden of maak met een rails en een gordijn eenvoudig een kast voor de ski-kleding. Zo kun je heel veel extra spullen kwijt en dat is altijd fijn!