Vijf tips voor het inrichten van een klein balkon

Wonen door Redactie Welke

Goed nieuws voor de bezitters van een klein balkon! Regelmatig krijgen we op Welke.nl de vraag hoe je een klein(er) balkon toch handig en gezellig kunt inrichten. Daarom hebben we vijf leuke en inspirerende voorbeelden en tips voor je opgezocht zodat jij deze zomer ook optimaal van jouw (kleine) balkon kunt genieten!

1. Maak gebruik van de wanden

Hang kastjes en andere meubels zoveel mogelijk op. hierdoor blijft de vloer vrij en oogt het balkon groter. Denk hierbij niet alleen aan kastjes, maar ook aan de balkontafel die je handig aan de reling kunt bevestigen. Zorg er ook voor dat zulke meubels inklapbaar zijn zodat je ze handig kunt inklappen wanneer je er geen gebruik van maakt. Op Welke.nl vind je bovendien een korte uitleg over hoe je zelf zo'n handig inklapbaar balkontafeltje kunt maken.

 

Vijf tips voor het inrichten van een klein balkon

 

2. Ga verticaal tuinieren.

Waarom zou je alle planten op de grond neerzetten als je ze ook aan de wanden en aan de balkonreling kunt ophangen? Bovendien zorgt al dat groen ervoor dat je de (vaak kale) wanden van het balkon niet meer ziet en dat laat... jawel... de ruimte weer groter lijken!

 

Tips voor planten op een klein balkon

 

3. Gebruik meubels die je ook op andere manieren kunt gebruiken

Gebruik bijvoorbeeld lekkere dikke kussens en houten kratjes als stoeltjes. Handig want als je minder zitplekken nodig hebt, stop je de kussens en andere losse accessoires in de kratten en je stapelt ze op. Zo heb je meteen een manier om al je balkonspulletjes in de winter goed op te bergen.

 

Hoe richt je een klein balkon in?

 

4. Kies voor één accentkleur

Probeer de uitstraling van het balkon rustig te houden. Kies voor een neutrale basis en één accentkleur. Op de onderstaande foto is bijvoorbeeld gekozen voor limegroen.

 

Inrichten van een klein balkon

 

5. Leg het accent op de vloer

Kies voor een opvallend buitenvloerkleed. Hiermee trek je meteen de aandacht naar de vloer. Bovendien kun je er een balkon langer of breder mee laten lijken.

 

Inrichten klein balkon

 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het inrichten van een klein balkon? In het lookbook 'Een klein balkon inrichten' vind je nog veel meer foto's!