Vijf originele manieren om je trap op te fleuren

Wonen door Tamara

Is de trap bij jou thuis ook zo'n saaie en sombere plek? Met deze handige tips om je trap wat op te fleuren, kun je hier heel eenvoudig iets aan veranderen. Welke trap vind jij het leukst?

Vijf originele manieren om je trap op te vrolijken - gele trap

 

Deze gele trap werd op onze website geplaatst door mara. Je krijgt zelf thuis dit effect door de stootborden van de trap met plakplastic te bekleden. Je kunt ook voor behang kiezen en dit aflakken met een sterke vloerenlak. De traptreden zelf blijven houtkleurig.

 

 

Je zou het bijna niet geloven, maar dit effect bereik je thuis door je trap te bekleden met.... masking tape. Lak de trap daarna goed af zodat het tape mooi blijft. Het idee van deze trap ontvingen we van woefff.

 

 

Deze trap is een echte blikvanger en niet alleen door de brandweerrode kleur die hij heeft. We ontvingen dit idee van Ietje. Geef je trap een knalkleur en plaats er teksten op die jij leuk vindt. Dit kan met een sjabloon of (veel eenvoudiger) met letterstickers of muurstickers. 

 

Heb je liever iets minder uitbundigs? Dan is de onderstaande trap die we ontvingen van Linlewe misschien meer iets voor jou. Je maakt 'm volgens hetzelfde idee als de trap hierboven.

 

 

 

Tot slot kun je natuurlijk ook een echte regenboogtrap maken. Vraag aan vrienden en familieleden of ze nog restjes verf in een leuke kleur hebben liggen en geef elke trede een andere kleur. Het resultaat is zeker vrolijk te noemen! Bedankt maria1 voor dit leuke idee.

 

Ben je op zoek naar nog meer leuke tips en ideeën om jouw trap een andere look te geven? Bekijk dan eens deze tientallen inspiratiefoto's van trappen!