Vijf kippenhokken in verschillende stijlen

Wonen door Yvette

Stel je voor: je wordt wakker, doet je ochtendjas en pantoffels aan, loopt de trap af naar buiten en je haalt uit het kippenhok twee kakelverse eitjes. Kopje koffie, croissantje en krantje erbij en jouw dag is super goed begonnen.

Bij het houden van kippen komt heel wat kijken. Naast goede verzorging is een onderkomen met dag- en nachtverblijf zeer belangrijk. Kippenhokken zijn er in vele soorten en maten. We hebben vijf uiteenlopende modellen geselecteerd. Naar welke gaat jouw voorkeur uit?

 

Op het openingsbeeld is kippenhok Chez Poulet van Heather Bullard afgebeeld. Zij en vooral haar man hebben dit kippenhok, dat werkelijk van alle gemakken voorzien is, zelf gemaakt. Kijk voor een uitgebreide beschrijving op haar site.

 

Kippenren van Dwell

 

Toen architect Mitchell Snyder verhuisde naar een huis met een tuin werd het volgens hem hoogste tijd om kippen te gaan houden. Hij ontwierp kippenhok Dwell met op het dak allerlei planten als isolatiemateriaal tegen de warmte. Minpuntje: de ingang voor hunzelf, om het hok schoon te maken, had voor het comfort wat groter gemogen.

 

Kippenren van Anthony Liekens

 

De koepel heeft een diameter van ongeveer 1 meter en is ongeveer 50 centimeter hoog. De zijdes van de driehoekige ingang zijn ongeveer 30 centimeter lang. Door het hok ongeveer 40 centimeter van de grond te plaatsen is het veilig voor vocht uit de grond. De koepel, een ontwerp van Anthony Liekens, biedt plaats aan drie tot vier kippen.

 

Kippenren van Williams-Sonoma

 

Dit duplex kippenhok van Williams Sonoma is gemaakt van massief Western Red cederhout. Een gegalvaniseerde metalen dak houdt de ruimte eronder droog. Voor 1332,73 euro exclusief verzendkosten is hij voor jou.

 

Kippenren van Nogg

 

Het kan je niet ontgaan zijn. Kippenren Nogg heeft de vorm van een ei. Hij is afkomstig uit Engeland en wordt met de hand vervaardigd uit cederhout. De schroeven, sloten en bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van roestvrij staal. Een extra leuk accent geeft de verhoogde glazen koepel.

 

Bron: Buzzfeed